Een zalige glutenvrije Griekse groenteschotel met feta uit de oven om je vingers bij af te likken. Lekker met citroen-knoflookaardappeltjes en bifteki (gekruide gehaktrolletjes).
Helaas blijven wij dit jaar in Nederland. Onze reis naar Zuid-Spanje hadden we begin februari al geboekt. Ondanks de versoepelingen van de maatregelen in de diverse landen, waaronder Spanje, hebben we toch besloten om onze reis uit te stellen tot de voorjaarsvakantie. Nu heb ik wel geprobeerd om een leuke vakantie voor ons gezin te boeken in Nederland, maar dat blijkt nog een behoorlijke uitdaging. Veel is uiteraard al volgeboekt en wat er beschikbaar is, is belachelijk duur. Niet normaal meer!
Wij blijven deze zomer daarom maar fijn thuis in ons eigen huis. Af en toe wel een dagje uit en voor de rest het zelf in en om het huis gezellig maken. Volgende week wordt het gelukkig wat mooier weer. Dus het grote zwembad gaat naar buiten, de barbecue mag weer uit de schuur, het loungeset wordt afgestoft en natuurlijk gaan we heerlijke glutenvrije vakantierecepten maken.
Griekse groenteschotel met feta uit de oven.
Proef bijvoorbeeld de smaak van Griekenland met deze heerlijke Griekse groenteschotel met feta uit de oven. Goed gevuld met aubergine, courgette, paprika en tomaten. Lekker met citroen-knoflookaardappeltjes en bifteki (gekruid gehakt) erbij. De recepten voor de citroen-knoflookaardappeltjes en bifteki volgens zo snel mogelijk op de website.
Wil je deze heerlijke Griekse groenteschotel met feta uit de oven ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Griekse groenteschotel met feta uit de oven
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 2 grote tomaten
- 1 rode punt paprika
- 100 gram feta
- 3 teentjes knoflook
- 250 ml gezeefde tomaten
- 5 takjes bladpeterselie
- 1 eetlepel oregano
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de aubergine en courgette in plakjes van ongeveer 1 cm breed.
- Vervolgens snijd je de rode uien in halve ringen, de tomaten in plakjes en de rode puntpaprika in reepjes.
- Rasp de teentjes knoflook en hak de blaadjes van de peterselie fijn.
- Meng 2 eetlepels olijfolie met de knoflook, peterselie, oregano en wat peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de bodem van een ovenschaal met wat van de knoflookolie met kruiden.
- Leg hierboven op een laag met courgette, aubergine, paprika, rode ui en tomaat en bestrijk vervolgens weer met een laagje knoflookolie en giet er een beetje gezeefde tomaten overheen.
- Herhaal deze stappen totdat je alle groente, tomatensaus en knoflookolie gebruikt heb.
- Snijd de feta in blokjes en leg dit bovenop de Griekse groenteschotel.
- Zet de groenteschotel in het midden van de oven en laat in zo'n 25 minuten gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer glutenvrije recepten uit de Griekse keuken proberen? Proef dan ook eens onze souvlaki van varkenshaas, de tomatenpilaf, kofta en Griekse salade. En natuurlijk niet te vergeten de ultieme Griekse klassieker, de Moussaka.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze nieuwste glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuwe glutenvrije producten, aanbiedingen en reviews. Soms een leuke winactie.