Coeliakie / glutenvrij dieet

In Nederland heeft 1 op elke 100 mensen coeliakie (spreek uit: seu-lia-kìe). Iemand met coeliakie kan niet tegen gluten. Daarom wordt coeliakie ook vaak glutenintolerantie genoemd. Coeliakie is een auto-immuunziekte en geen allergie.

Als iemand met coeliakie gluten eet, dan zorgt dit voor een beschadiging aan het slijmvlies van de dunne darm, waardoor de darm zijn werk niet meer goed kan doen.

Zie ook glutenvrij dieet

 

Belastingaangifte 2017 gluten- en lactosevrij dieet
Belastingaangifte 2017 Het is vandaag 1 maart, dus het is tijd voor de belastingaangifte 2017.  Voor velen geen leuke klus Read more.
1 jaar glutenvrij!
1 jaar glutenvrij! Wauw, vandaag is Sophie alweer 1 jaar glutenvrij. Wat gaat zo’n jaar snel voorbij zeg. In het Read more.
Wat is coeliakie? Filmpje van de Nederlandse Coeliakie Vereniging
Wat is coeliakie? Een leuk filmpje van de Nederlandse Coeliakie Vereniging met een duidelijke uitleg over wat coeliakie nu precies Read more.
Het glutenvrije dieet
Het glutenvrije dieet Voor coeliakie bestaat geen medicijn. Om de dunne darm te laten herstellen is een strikt levenslang glutenvrij Read more.
Wat is coeliakie?
Wat is coeliakie? In Nederland heeft 1 op elke 100 mensen coeliakie (spreek uit: seu-lia-kìe). Iemand met coeliakie kan niet Read more.
Wat zijn gluten?
Wat zijn gluten? Wat zijn gluten en waarom zitten ze in brood? Een helder en duidelijk filmpje waarin gluten duidelijk Read more.
Klokhuis filmpje over coeliakie
Klokhuis filmpje over coeliakie Ik vind dit nog steeds een van de beste filmpjes over coeliakie. Read more.
Coeliakiemaand
Mei maand, Coeliakiemaand. Dit jaar doe ik voor het eerst mee met de coeliakiemaand als blogger. Een aantal glutenvrije bloggers Read more.
Wordt ook lid van de Nederlandse Coeliakie Vereniging
Wordt ook lid van de Nederlandse Coeliakie Vereniging Altijd leuk als deze op de deurmat valt ?Glutenvrij Magazine van de Read more.

 

coeliakie glutenvrij dieet