Coeliakie / glutenvrij dieet

1 jaar glutenvrij!
1 jaar glutenvrij! Wauw, vandaag is Sophie alweer 1 jaar glutenvrij. Wat gaat zo’n jaar snel voorbij zeg. In het Read more.
Glutenvrije Frozen taart, winactie coeliakiemaand
Glutenvrije Frozen taart, winactie coeliakiemaand Tijdens de coeliakiemaand heb ik een glutenvrije taart van 20 cm rond naar keuze verloot. Read more.
Wat is coeliakie? Filmpje van de Nederlandse Coeliakie Vereniging
Wat is coeliakie? Een leuk filmpje van de Nederlandse Coeliakie Vereniging met een duidelijke uitleg over wat coeliakie nu precies Read more.
Het glutenvrije dieet
Het glutenvrije dieet Voor coeliakie bestaat geen medicijn. Om de dunne darm te laten herstellen is een strikt levenslang glutenvrij Read more.
Wat is coeliakie?
Wat is coeliakie? In Nederland heeft 1 op elke 100 mensen coeliakie (spreek uit: seu-lia-kìe). Iemand met coeliakie kan niet Read more.
Wat zijn gluten?
Wat zijn gluten? Wat zijn gluten en waarom zitten ze in brood? Een helder en duidelijk filmpje waarin gluten duidelijk Read more.
Klokhuis filmpje over coeliakie
Klokhuis filmpje over coeliakie Ik vind dit nog steeds een van de beste filmpjes over coeliakie. Read more.
Coeliakiemaand, glutenvrij in mei
Coeliakie maand, glutenvrij in mei. Op 1 mei begint de Nationale Coeliakiemaand. Bloggers door heel het land zetten zich in Read more.
Coeliakiemaand
Mei maand, Coeliakiemaand. Dit jaar doe ik voor het eerst mee met de coeliakiemaand als blogger. Een aantal glutenvrije bloggers Read more.
Wordt ook lid van de Nederlandse Coeliakie Vereniging
Wordt ook lid van de Nederlandse Coeliakie Vereniging Altijd leuk als deze op de deurmat valt ?Glutenvrij Magazine van de Read more.

In Nederland heeft 1 op elke 100 mensen coeliakie (spreek uit: seu-lia-kìe). Iemand met coeliakie kan niet tegen gluten. Daarom wordt coeliakie ook vaak glutenintolerantie genoemd. Coeliakie is een auto-immuunziekte en geen allergie.

Als iemand met coeliakie gluten eet, dan zorgt dit voor een beschadiging aan het slijmvlies van de dunne darm, waardoor de darm zijn werk niet meer goed kan doen.

Zie ook glutenvrij dieet

 

 

coeliakie glutenvrij dieet