Lekker, makkelijk en snel om te maken is deze zalige Griekse tomatenpilaf of zoals het ook wel genoemd wordt. Tomatenrijst.
Zoals beloofd eerder deze week. Hierbij dan ook het recept voor de Griekse tomatenpilaf (tomatenrijst). Een heerlijk en super eenvoudig Grieks bijgerecht wat je met slechts een paar ingrediënten op tafel tovert. Je hebt er alleen maar wat rijst, ui, knoflook, een blik tomatenblokjes en een groentebouillonblokje voor nodig. Dat is alles.
Voor de rijst heb ik pandanrijst gebruikt, maar basmatirijst of andere lange rijst werkt ook prima. Je zou ook nog risotto kunnen gebruiken. Maar net wat je in huis hebt en lekker vind.
Wij hebben deze heerlijke Griekse tomatenpilav gegeten met de souvlaki van varkenshaas en de Griekse salade. Een waanzinnig lekkere combinatie welke zeker voor herhaling vatbaar is. Uiteraard kun je de tomatenrijst ook goed met andere gerechten combineren zoals bijvoorbeeld een lamsworstje en verse groente
Onze tomatenpilaf heb ik redelijk eenvoudig gehouden, maar je kunt er natuurlijk ook andere ingrediënten aan toevoegen zoals bijvoorbeeld wat extra oregano of peterselie, pijnboompitten en diverse groente.
Wil je deze verrukkelijke Griekse tomatenpilaf ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Griekse tomatenpilaf
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 250 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Schenk 250 ml kokend water in een maatbeker en los hierin het groentebouillonblokje op.
- Snipper intussen de ui.
- Hak de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
- Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de rijst mee en bak totdat deze wat glazig eruit ziet.
- Schenk nu de tomatenblokjes er bij en roer alles even goed door.
- Vervolgens schenk je de groentebouillon bij de tomatenrijst.
- Breng het geheel aan de kook.
- Roer een aantal keer goed door en zet daarna het vuur laag met de deksel op de pan.
- Laat de tomatenrijst rustig gaar stoven in zo'n 15 tot 20 minuten.
- Roer nog een keertje door en klaar is je tomatenpilaf.
Notities
Vind je deze tomatenpilav ook zo lekker? Probeer dan ook eens onze kip pilav met perziken. Makkelijk om te maken en klaar binnen 30 minuten!
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.