Makkelijke en snelle glutenvrije Oosterse stamppot met paksoi en Chinese kool. Lekker met Indische gehaktballen.
Ja, daar is er weer eentje. Zo een heerlijk glutenvrij stamppot recept. Wij kunnen daar geen genoeg van krijgen. Zomer of winter, het maakt niet uit. Met een stamppot zit je altijd goed en je kunt er eindeloos mee variëren. Je kunt natuurlijk kiezen voor de klassieke varianten zoals de zuurkool, boerenkool en hutspot. Maar je kunt er natuurlijk je eigen variatie maken zoals wij dat regelmatig doen. Zo hebben we bijvoorbeeld lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla gemaakt. Maar ook een zalige courgette-spinaziestamppot met chipolataworstjes, rode koolstamppot met appel en spekjes en bonenstamppot met spekjes en rookworst en nog veel meer. Je vind ze allemaal op onze pagina met, hoe kan het ook anders, glutenvrije stamppot.
Afgelopen week heb ik voor het eerst deze zalige Oosterse stamppot gemaakt. Lekker met kruimige aardappels, paksoi en Chinese kool. Sjalotje erdoor en natuurlijk spekreepjes met, je raad het al, een Oosters tintje door de ketjap, sambal en kokosmelk. Wij hebben er Indische gehaktballen bij gegeten, maar deze stamppot is bijvoorbeeld ook heerlijk met varkensfiletlapjes, een lekker pittig gekruid speklapje, hete kip of een sateetje.
Wil je deze heerlijke glutenvrije Oosterse stamppot met paksoi en Chinese kool ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Oosterse stamppot met paksoi en Chinese kool
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels
- 1 paksoi
- 1 kleine Chinese kool
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram spekreepjes
- 150 ml kokosmelk
- 3 eetlepels glutenvrije ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- ¼ theelepel cayennepeper
- 15 gram margarine plantaardig
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels, snijd ze in 2 tot 4 stukken.
- Kook de aardappels in zo'n 15 minuten gaar in ruim water met wat zout.
- Snijd de Chinese kool in reepjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd vervolgens de stelen van de paksoi in stukjes en de bladeren in repen.
- Snipper het sjalotje en rasp de knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en bak even mee.
- Schep de Chinese kool en paksoi bij het geheel en roerbak even mee.
- Giet het overtollig kookvocht van de groente af.
- Schenk de kokosmelk bij de groente samen met de ketjap manis, de sambal en cayennepeper.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Giet de aardappels af en stoom even droog.
- Stamp de aardappels fijn met de margarine.
- Roer de Chinese kool, paksoi en spekreepjes door de aardappelpuree.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten. Er staat vast iets voor je bij. Wil je nog sneller zijn en toch iets gezonds op tafel zetten? Kijk dan eens bij onze “30 minuten of minder maaltijden“.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze nieuwste glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuwe glutenvrije producten, aanbiedingen en reviews. Soms een leuke winactie.