Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Hoofdgerecht, Oosterse gerechten, Wokgerechten  /  7 juli 2020

Japanse noedels met koolvis, makkelijk en glutenvrij

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Japanse noedels met koolvis, makkelijk en glutenvrij

Makkelijk, super simpel en mega lekker zijn deze glutenvrije Japanse noedels met koolvis welke ook nog eens binnen 25 minuten op tafel staan.

Weinig tijd om te koken, maar toch liever een iets gezond op tafel? Dat kan met deze heerlijke Japanse noedels met koolvis en diverse groente zoals rode ui, peultjes, gele wortel en kastanjechampignons. Lekker in een sausje van gember, knoflook, rode peper en glutenvrije teriyaki.

Als noedels heb ik dit keer de glutenvrije linguine bronze gebruikt van Semper welke gemaakt is van bruine rijst. Je kunt eventueel ook glutenvrije spaghetti gebruiken of rijstnoedels. Dat werkt ook prima. De glutenvrije teriyaki koop ik van het merk Lima. Deze is onder andere verkrijgbaar bij EkoPlaza en diverse online shops.

Wil je deze heerlijke, makkelijke en snelle glutenvrije Japanse noedels met koolvis ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.



Japanse noedels met koolvis
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Japanse noedels met koolvis

Makkelijk, super simpel en mega lekker zijn deze glutenvrije Japanse noedels met koolvis welke ook nog eens binnen 25 minuten op tafel staan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Japans, Lactosevrij
Sleutelwoord glutenvrij, glutenvrij recept, Japans, koolvis, lactosevrij, makkelijk recept, melkvrij, snel recept, teriyakisaus, zonder gluten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije linguine bronze Semper
  • 400 gram koolvis diepvries
  • 400 gram Japanse wokgroente
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels glutenvrije teriyakisaus Lima
  • 1 visbouillonblokje
  • 4 eieren
  • 1 scheutje melk of kokosmelk
  • rijstolie
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de glutenvrije linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het visbouillonblokje.
  • Ontdooi de koolvis 2 minuutjes in de magnetron op de ontdooi-stand. Het hoeft niet helemaal ontdooit te zijn. Als je de vis maar kunt snijden.
  • Snijd de koolvis in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
  • Hak de rode peper, knoflook en gember zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer biedt uitkomst.
  • Verhit een scheutje rijstolie in de wok en fruit hierin de rode peper, knoflook en gember.
  • Schenk de glutenvrije teriyaki erbij en fruit een minuutje mee.
  • Schep de Japanse wokgroente bij het geheel en roerbak 5 minuten mee.
  • Voeg na 5 minuten de koolvis toe en roerbak zo'n 3 minuten mee.
  • Klop intussen de eieren los met een scheutje (kokos)melk en wat peper en zout naar smaak.
  • Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en roerbak de eieren.
  • Giet de noedels (linguine) af en voeg ze bij de groente.
  • Schep als laatste de roer-eieren bij de Japanse noedels met koolvis en roer goed door.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije recepten? Kijk dan eens op onze pagina met “30 minuten of minder” recepten en probeer eens de courgette-spinaziestamppot met chipolataworstjes of de Surinaamse bami met kip.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze nieuwste glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuwe glutenvrije producten, aanbiedingen, reviews en soms een leuke winactie.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • glutenvrij
  • Japans
  • koolvis
  • makkelijk recept
  • noedels
  • snel recept
  • teriyaki glutenvrij
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Broodje hete kip
Griekse groenteschotel met feta

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen