Makkelijk, super simpel en mega lekker zijn deze glutenvrije Japanse noedels met koolvis welke ook nog eens binnen 25 minuten op tafel staan.
Weinig tijd om te koken, maar toch liever een iets gezond op tafel? Dat kan met deze heerlijke Japanse noedels met koolvis en diverse groente zoals rode ui, peultjes, gele wortel en kastanjechampignons. Lekker in een sausje van gember, knoflook, rode peper en glutenvrije teriyaki.
Als noedels heb ik dit keer de glutenvrije linguine bronze gebruikt van Semper welke gemaakt is van bruine rijst. Je kunt eventueel ook glutenvrije spaghetti gebruiken of rijstnoedels. Dat werkt ook prima. De glutenvrije teriyaki koop ik van het merk Lima. Deze is onder andere verkrijgbaar bij EkoPlaza en diverse online shops.
Wil je deze heerlijke, makkelijke en snelle glutenvrije Japanse noedels met koolvis ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Japanse noedels met koolvis
Ingrediënten
- 300 gram glutenvrije linguine bronze Semper
- 400 gram koolvis diepvries
- 400 gram Japanse wokgroente
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 3 cm gember
- 1 rode peper
- 2 eetlepels glutenvrije teriyakisaus Lima
- 1 visbouillonblokje
- 4 eieren
- 1 scheutje melk of kokosmelk
- rijstolie
- peper en zout
Instructies
- Kook de glutenvrije linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het visbouillonblokje.
- Ontdooi de koolvis 2 minuutjes in de magnetron op de ontdooi-stand. Het hoeft niet helemaal ontdooit te zijn. Als je de vis maar kunt snijden.
- Snijd de koolvis in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Hak de rode peper, knoflook en gember zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer biedt uitkomst.
- Verhit een scheutje rijstolie in de wok en fruit hierin de rode peper, knoflook en gember.
- Schenk de glutenvrije teriyaki erbij en fruit een minuutje mee.
- Schep de Japanse wokgroente bij het geheel en roerbak 5 minuten mee.
- Voeg na 5 minuten de koolvis toe en roerbak zo'n 3 minuten mee.
- Klop intussen de eieren los met een scheutje (kokos)melk en wat peper en zout naar smaak.
- Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en roerbak de eieren.
- Giet de noedels (linguine) af en voeg ze bij de groente.
- Schep als laatste de roer-eieren bij de Japanse noedels met koolvis en roer goed door.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije recepten? Kijk dan eens op onze pagina met “30 minuten of minder” recepten en probeer eens de courgette-spinaziestamppot met chipolataworstjes of de Surinaamse bami met kip.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze nieuwste glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuwe glutenvrije producten, aanbiedingen, reviews en soms een leuke winactie.