Een mega lekkere en verantwoorde glutenvrije broccoli-spinazie schotel met gehakt die je ook nog een binnen 45 minuten op tafel hebt staan. En lekker dat hij is! Echt een aanrader!
Eindelijk weer wat tijd om nieuwe glutenvrije recepten te maken. Zo fijn om weer lekker en ontspannen bezig te zijn in de keuken. Een eigen bedrijf hebben is natuurlijk mega leuk, maar het is ook heel hard werken en het kost veel tijd. Gelukkig heb ik weer wat tijd over, dus kan ik me weer heerlijk uitleven met het maken van nieuwe glutenvrije recepten. Afgelopen week heb ik deze broccoli-spinazie schotel met gehakt gemaakt. Boordevol verse groente, lekker basic en makkelijk, maar daarom zeker niet minder lekker. Mijn gezin heeft er in ieder geval van zitten smikkelen. Wat een genot!
Heerlijk met een rood uitje erdoor, uiteraard wat knoflook, want daar zijn wij immers dol op. Verder nog een flinke struik broccoli, verse spinazie en gehakt. Vervolgens de ovenschotel belegd met aardappelschijfjes en afgetopt met een flinke laag jong belegen geraspte kaas. Daarna zet je deze broccoli-spinazie schotel 25 minuutjes in de oven waardoor hij goudbruin en gaar wordt en vervolgens aanvallen maar! Voor wat extra vitamientjes kun je nog een frisse salade erbij serveren.
Wil je deze zalige glutenvrije ovenschotel ook eens proberen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept! Succes verzekerd!
broccoli-spinazie schotel met gehakt
Ingrediënten
- 1 struik broccoli
- 300 gram verse spinazie
- 450 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 500 gram rundergehakt
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 1 grote rode ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 250 gram kookroom
- 1 groentebouillonblokje
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- geraspte kaas jong belegen
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze 3 minuutjes voor.
- Zet de wok op hoog vuur zonder olie of boter en bak hierin de gerookte spekreepjes.
- Voeg de rode ui en knoflook bij en fruit even mee.
- Doe nu het gehakt bij het geheel samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
- Giet de broccoli af en zet weer terug op laag vuur.
- Schenk de kookroom bij de broccoli samen met het groentebouillonblokje.
- Voeg de spinazie toe aan de broccoli en laat dit slinken.
- Breng op smaak met een beetje peper en zout. Niet te veel, want de gehaktkruiden, het bouillonblokje en de gerookte spekreepjes bevatten ook al zout.
- Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.
- Schep hier vervolgens de groente met de kookroom bovenop.
- Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de groente.
- Strooi als laatste een flinke laag geraspte kaas over de aardappelschijfjes.
- Zet de broccoli-spinazie schotel met gehakt in het midden van de oven en laat in zo'n 20 tot 25 minuten goudbruin en verder gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op ovenschotels net als wij? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels. Hier zit vast nog veel meer glutenvrije kookinspiratie voor je bij!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!