Over ons, Sophie en Audrey

Over ons

22 november 2017

Hallo allemaal,

Wij zijn Audrey (1977) en Sophie (2013). Sophie heeft coeliakie. Sinds kort weten we dat Sophie ook lactose-intolerantie heeft. Glutenvrij gaat ons inmiddels prima af. Alle gezinsrecepten zijn veranderd naar glutenvrije versies. De keuken heeft een nieuwe indeling gekregen. We hebben zelfs een ‘gluten kant’ in de keuken en een ‘glutenvrije kant’ om kruisbesmetting te voorkomen.

‘t Ja, en dan ineens lactose-intolerantie! Wel ja, kan er ook nog wel bij. Gelukkig niet zo ingrijpend als glutenvrij, maar toch vereist het weer de nodige aanpassingen. Alle recepten weer onder de loep nemen, nieuwe lactosevrije producten aanschaffen en nog meer gerechten zelf maken dan ik al deed. Gelukkig ben ik dol op koken, bakken en alles wat met eten te maken heeft, zoals jullie ook op de recepten pagina kunnen zien, dus dat zit wel goed

Uiteraard ga ik weer zoveel mogelijk van deze gluten-en lactosevrije recepten met jullie delen. Er zullen dan ook wekelijks nieuwe recepten toegevoegd worden. Ook blijkt de rubriek “glutenvrij in de aanbieding” er populair te zijn en trekt wekelijks erg veel bezoekers. De rubriek wordt uitgebreid met ook lactosevrije aanbiedingen en zal in het vervolg “gluten- en lactosevrij in de aanbieding” heten

Met het gluten- en lactosevrije blog “Sophie Glutenvrij” willen wij andere mensen op weg helpen met onze ervaringen en tips en hopen we jullie te inspireren in de keuken met allerlei lekkere gluten- en lactosevrije recepten.

Ook hopen wij met dit glutenvrije blog op meer bekendheid voor coeliakie. Wat in andere landen vanzelfsprekend is, vereist in Nederland nog de nodige verbetering. In Spanje weet bijvoorbeeld vrijwel iedereen wat coeliakie is en hoe hier mee om te gaan. Hoe fijn zou het zijn als dat ook in Nederland zo is?

We zouden het ontzettend leuk vinden als jullie ons blijven volgen, zodat we nog veel meer ervaringen, tips en recepten met jullie kunnen blijven delen.

 

Liefs Sophie en Audrey

 

 

Lees in de eerste over ons hoe het allemaal begon

 

www.sophieglutenvrij.nl