Een zalige glutenvrije Griekse groenteschotel met feta uit de oven om je vingers bij af te likken. Lekker met citroen-knoflookaardappeltjes en bifteki (gekruide gehaktrolletjes).
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Grieks, Vegetarisch
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 200kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
1aubergine
1courgette
2rode uien
2grotetomaten
1rode punt paprika
100gramfeta
3teentjesknoflook
250 mlgezeefde tomaten
5takjesbladpeterselie
1eetlepeloregano
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de aubergine en courgette in plakjes van ongeveer 1 cm breed.
Vervolgens snijd je de rode uien in halve ringen, de tomaten in plakjes en de rode puntpaprika in reepjes.
Rasp de teentjes knoflook en hak de blaadjes van de peterselie fijn.
Meng 2 eetlepels olijfolie met de knoflook, peterselie, oregano en wat peper en zout naar smaak.
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met wat van de knoflookolie met kruiden.
Leg hierboven op een laag met courgette, aubergine, paprika, rode ui en tomaat en bestrijk vervolgens weer met een laagje knoflookolie en giet er een beetje gezeefde tomaten overheen.
Herhaal deze stappen totdat je alle groente, tomatensaus en knoflookolie gebruikt heb.
Snijd de feta in blokjes en leg dit bovenop de Griekse groenteschotel.
Zet de groenteschotel in het midden van de oven en laat in zo'n 25 minuten gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier gewenst en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie