Een eenvoudige, snelle en oh zo lekkere Griekse salade (saláta koriátiki). Een geweldig bijgerecht, maar ook een perfecte lunch.
Afgelopen week heb ik het jullie beloofd. Het recept voor de Griekse salade. Een goed gevulde glutenvrije salade met tomaten, komkommer, zwarte olijven, ijsbergsla, uiteraard wat feta en een zalige dressing om het compleet te maken. Heerlijk met bijvoorbeeld souvlaki en tomatenpilaf, maar ook een perfect als lunch.
De salade is niet moeilijk om te maken en ook nog eens super snel klaar. Je kunt de salade ook van te voren maken om bijvoorbeeld mee naar je werk te nemen. Doe dan de dressing in een apart bakje en voeg deze toe als je deze zalige Griekse salade gaat eten. Zo voorkom je dat je salade te slap wordt en zorg je er voor dat het lekker knapperig blijft.
Wil je ons recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.
Griekse salade
Ingrediënten
- 100 gram ijsbergsla in reepjes
- 150 gram feta
- 15 zwarte olijven
- 2 tomaten
- ¼ komkommer
- 1 eetlepel Griekse kruiden euroma
- 3 eetlepels extra virgine olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- ¼ theelepel suiker
- peper en zout
Instructies
- Snijd de feta in blokjes en de tomaten in partjes.
- Snijd de komkommer in halve partjes.
- Doe de ijsbergsla in een kom samen met de zwarte olijven, komkommer, feta en tomaten.
- Meng in een kom de olijfolie, Griekse kruiden, citroensap, suiker en wat peper en zout.
- Knijp het teentje knoflook uit en voeg dit toe aan de dressing. Roer goed door en voeg toe aan de salade.
- Mix de salade nogmaals en serveer direct.
Notities
Ben je ook zo dol op de Griekse keuken net als wij? Probeer dan ook eens onze souvlaki van varkenshaas of de kofta. En wat denk je van een zalige moussaka? Succes gegarandeerd!
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.