Een perfect bijgerecht voor bij je glutenvrije kerstdiner zijn deze heerlijke zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven.
Je hebt inmiddels al aardig wat glutenvrije kerstrecepten voorbij zien komen op de website. Dit zal niet veel anders worden de komende periode tot aan kerst. Er zijn namelijk nog zoveel lekkere kerstgerechten om te maken. Ik denk dat als ik allemaal moet maken wat op de lijst staat, dat ik van de zomer nog bezig ben, ha, ha. ’t Ja, dan moet je keuzes gaan maken. Welke recepten zijn makkelijk om te maken en ook nog binnen een redelijke tijd klaar. Lastig hoor.
Deze zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven zijn ook zo’n heerlijk kerstrecept. Echt een top bijgerecht voor bij je kerstdiner, want ze passen praktisch overal bij. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken en ze staan binnen 35 minuten op tafel. Serveer de zoete aardappeltjes in een mooie schaal met wat extra takjes rozemarijn en ze staan erg feestelijk en vrolijk op je kersttafel. Succes gegarandeerd! Door de wat zoete smaak zijn ze ook een uitstekend gerecht voor kieskeurige kinderen. Sophie heeft er in ieder geval van gesmuld.
Serveer de zoete aardappel wedges met bijvoorbeeld truffelmayonaise, filet rollade met serranoham, broccoli gratin (deze volgt nog) en een frisse bonte salade. Je vind de uitgebreide beschrijving voor dit super lekkere glutenvrije aardappelrecept hieronder.
Zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven
Ingrediënten
- 750 gram zoete aardappels
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 1 snufje cayennepeper
- 3 eetlepels olijfolie
- zeezout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en haal de naaldjes af van de rozemarijn.
- Meng in een kommetje de olijfolie en de knoflook.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in wedges van ongeveer 5 bij 3 cm.
- Dep de aardappels droog en doe ze in een ovenschaal.
- Bestrooi de wedges met het paprika poeder en een snufje cayennepeper. Meng even goed door.
- Giet nu de olijfolie met knoflook over de aardappeltjes en meng wederom goed door.
- Strooi als laatste de rozemarijn naaldjes over de zoete aardappels en zet de schaal in het midden van de oven.
- Bak de aardappeltjes in ongeveer 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.
- Bestrooi de zoete aardappels met knoflook en rozemarijn met wat zeezout vlak voor het serveren.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer kookinspiratie voor de feestdagen? Kijk dan eens op onze pagina met glutenvrije kerstrecepten. Ik weet zeker dat er iets lekkers voor je bij zit.
Volgen jullie ons ook al op Social media?