Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven
3,50
van
20
Stemmen
Heerlijke zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven. Makkelijk om te maken en ook nog eens binnen 35 minuten klaar.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
265
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
750
gram
zoete aardappels
2
theelepels
paprikapoeder
1
bolletje
Chinese knoflook
2
takjes
rozemarijn
1
snufje
cayennepeper
3
eetlepels
olijfolie
zeezout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en haal de naaldjes af van de rozemarijn.
Meng in een kommetje de olijfolie en de knoflook.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in wedges van ongeveer 5 bij 3 cm.
Dep de aardappels droog en doe ze in een ovenschaal.
Bestrooi de wedges met het paprika poeder en een snufje cayennepeper. Meng even goed door.
Giet nu de olijfolie met knoflook over de aardappeltjes en meng wederom goed door.
Strooi als laatste de rozemarijn naaldjes over de zoete aardappels en zet de schaal in het midden van de oven.
Bak de aardappeltjes in ongeveer 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.
Bestrooi de zoete aardappels met knoflook en rozemarijn met wat zeezout vlak voor het serveren.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappels uit de oven, bijgerecht, glutenvrij, glutenvrij recept, makkelijk recept, rozemarijn, snel klaar, zoete aardappel
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
265
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
11
g
17
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
8
g
Natrium
125
mg
5
%
Kalium
716
mg
20
%
Koolhydraten
40
g
13
%
Vezel
7
g
29
%
Suiker
8
g
9
%
Eiwit
3
g
6
%
Vitamine A
28336
IU
567
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
0.5
mg
25
%
Vitamine C
5
mg
6
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
13
µg
12
%
Calcium
66
mg
7
%
Koper
0.3
mg
15
%
Foliumzuur
22
µg
6
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
53
mg
13
%
Fosfor
100
mg
10
%
Selenium
1
µg
1
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag