• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Aardappel gerechten, Kerst, Klaar in 45 minuten, Vegan, Vegetarisch  /  14 december 2019

Zoete aardappels met knoflook en rozemarijn

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Zoete aardappels met knoflook en rozemarijn

Een perfect bijgerecht voor bij je glutenvrije kerstdiner zijn deze heerlijke zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven.

Je hebt inmiddels al aardig wat glutenvrije kerstrecepten voorbij zien komen op de website. Dit zal niet veel anders worden de komende periode tot aan kerst. Er zijn namelijk nog zoveel lekkere kerstgerechten om te maken. Ik denk dat als ik allemaal moet maken wat op de lijst staat, dat ik van de zomer nog bezig ben, ha, ha. ‘t Ja, dan moet je keuzes gaan maken. Welke recepten zijn makkelijk om te maken en ook nog binnen een redelijke tijd klaar. Lastig hoor.

Deze zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven zijn ook zo’n heerlijk kerstrecept. Echt een top bijgerecht voor bij je kerstdiner, want ze passen praktisch overal bij. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken en ze staan binnen 35 minuten op tafel. Serveer de zoete aardappeltjes in een mooie schaal met wat extra takjes rozemarijn en ze staan erg feestelijk en vrolijk op je kersttafel. Succes gegarandeerd! Door de wat zoete smaak zijn ze ook een uitstekend gerecht voor kieskeurige kinderen. Sophie heeft er in ieder geval van gesmuld.

Serveer de zoete aardappel wedges met bijvoorbeeld truffelmayonaise, filet rollade met serranoham, broccoli gratin (deze volgt nog) en een frisse bonte salade. Je vind de uitgebreide beschrijving voor dit super lekkere glutenvrije aardappelrecept hieronder.



Zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven
Afdrukken Pin
3 van 4 Stemmen

Zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven

Heerlijke zoete aardappels met knoflook en rozemarijn uit de oven. Makkelijk om te maken en ook nog eens binnen 35 minuten klaar.
Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Sleutelwoord aardappels uit de oven, bijgerecht, glutenvrij, glutenvrij recept, makkelijk recept, rozemarijn, snel klaar, zoete aardappel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 750 gram zoete aardappels
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 snufje cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en haal de naaldjes af van de rozemarijn.
  • Meng in een kommetje de olijfolie en de knoflook.
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in wedges van ongeveer 5 bij 3 cm.
  • Dep de aardappels droog en doe ze in een ovenschaal.
  • Bestrooi de wedges met het paprika poeder en een snufje cayennepeper. Meng even goed door.
  • Giet nu de olijfolie met knoflook over de aardappeltjes en meng wederom goed door.
  • Strooi als laatste de rozemarijn naaldjes over de zoete aardappels en zet de schaal in het midden van de oven.
  • Bak de aardappeltjes in ongeveer 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.
  • Bestrooi de zoete aardappels met knoflook en rozemarijn met wat zeezout vlak voor het serveren.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer kookinspiratie voor de feestdagen? Kijk dan eens op onze pagina met glutenvrije kerstrecepten. Ik weet zeker dat er iets lekkers voor je bij zit.



Volgen jullie ons ook al op Social media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • bijgerecht
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • kerst
  • knoflook
  • lactosevrij
  • lekker en simpel
  • makkelijk recept
  • melkvrij
  • rozemarijn
  • snel recept
  • vegan
  • vegetarisch
  • wat eten we vandaag?
  • zoete aardappels
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Filet rollade met serranoham en honing-appel glaze
Broccoli gratin, een heerlijk en snel bijgerecht

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • Penne met andijvie, spinazie en spekjesPenne met andijvie, spinazie en spekjes
  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands