Spaghetti met ham en kaas, glutenvrij en kids proof

Sophie had me er al een aantal keer om gevraagd, maar op een of andere manier kwam het er steeds maar niet van. “Mama, wanneer eten we weer een keertje spaghetti?” De spaghetti welke ik maak is meestal zo’n heerlijke Lady en de Vagebond versie met een super lekkere tomaten-roomsaus, veel groenten en gehaktballetjes. Maar ja, je bent en blijft natuurlijk een glutenvrije foodie, dus is het altijd weer leuk om eens een andere versie te maken. Uiteraard wel kids proof. Mijn zeer kieskeurige 5-jarige jurylid moet hem ook nog goedkeuren. Dat is uiteindelijk deze gluten- en lactosevrije spaghetti met ham en kaas geworden.

Lekker met wat champignons, paprika en bosuitjes en je hebt een geweldige gezinsmaaltijd. Weet je wat ook nog zo geweldig is aan dit recept? Het staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Sophie heeft de spaghetti met ham en kaas helemaal goedgekeurd en heeft het gerecht zelfs een andere naam gegeven. Vanaf nu heet dit mega lekkere gluten- en lactosevrije pastarecept, kinderspaghetti.

Wil je de kinderspaghetti ook eens maken voor jou kids? Je vind het recept hieronder.



Spaghetti met ham en kaas

Spaghetti met ham en kaas, of zoals wij dit heerlijke glutenvrije pastarecept ook wel noemen, kinderspaghetti. Super lekker, makkelijk en binnen 30 minuten op tafel.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram glutenvrije spaghetti
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 grote rode ui
  • 250 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 bosuitjes
  • 5 takjes krulpeterselie
  • 7 gram bieslook
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 150 gram geraspte jong belegen kaas
  • 300 ml lactosevrije melk
  • 40 gram glutenvrije bloem
  • 25 gram lactosevrije roomboter
  • 1 groentenbouillonblokje
  • zout en peper
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snipper de rode ui.

  2. Snijd de paprika's in blokjes, de bosuitjes in ringetjes en de champignons in plakjes.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjes pan en fruit hierin de rode ui en knoflookpuree.

  4. Zet tegelijk de pan met het water voor de spaghetti op samen met het groentenbouilonblokje en wat zout. Kook deze volgens de instructies op de verpakking.

  5. Voeg de hamblokjes bij de ui en knoflook en roerbak deze even 2 minuutjes mee.

  6. Schep daarna de paprika, champignons en bosuitjes bij het geheel. Knip de bieslook erboven fijn en scheur de krulpeterselie in stukjes met je handen.

  7. Verhit de lactosevrije roomboter in een steelpannetje totdat de boter gaat schuimen. Voeg de glutenvrije bloem er bij en roer door de boter. Voeg vervolgens de lactosevrije melk toe en blijf roeren met een garde. 

  8. Giet de roomsaus bij de hamblokjes en groenten. Voeg de geraspte kaas toe en roer alles nog eens goed door. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Zet het vuur wat lager.

  9. Giet de glutenvrije spaghetti af. Roer er eventueel een scheutje olijfolie door tegen het plakken.

  10. Voeg de spaghetti bij de ham en kaassaus en roer wederom goed door. Serveer de spaghetti met ham en kaas direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

 

 

Ben je op zoek naar nog meer snelle kids proof gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten.



Volgen jullie onze avonturen ook al op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze gluten- en lactosevrije recepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code