Spaghetti met ham en kaas, of zoals wij dit heerlijke glutenvrije pastarecept ook wel noemen, kinderspaghetti. Super lekker, makkelijk en binnen 30 minuten op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
500gramglutenvrije spaghetti
250gramhamblokjes
1groterode ui
250gramchampignons
1gele paprika
1rode paprika
4bosuitjes
5takjeskrulpeterselie
7grambieslook
1theelepelknoflookpuree
150gramgeraspte jong belegen kaas
300mllactosevrije melk
40gramglutenvrije bloem
25gramlactosevrije roomboter
1groentenbouillonblokje
zout en peper
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de rode ui.
Snijd de paprika's in blokjes, de bosuitjes in ringetjes en de champignons in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjes pan en fruit hierin de rode ui en knoflookpuree.
Zet tegelijk de pan met het water voor de spaghetti op samen met het groentenbouilonblokje en wat zout. Kook deze volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de hamblokjes bij de ui en knoflook en roerbak deze even 2 minuutjes mee.
Schep daarna de paprika, champignons en bosuitjes bij het geheel. Knip de bieslook erboven fijn en scheur de krulpeterselie in stukjes met je handen.
Verhit de lactosevrije roomboter in een steelpannetje totdat de boter gaat schuimen. Voeg de glutenvrije bloem er bij en roer door de boter. Voeg vervolgens de lactosevrije melk toe en blijf roeren met een garde.
Giet de roomsaus bij de hamblokjes en groenten. Voeg de geraspte kaas toe en roer alles nog eens goed door. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Zet het vuur wat lager.
Giet de glutenvrije spaghetti af. Roer er eventueel een scheutje olijfolie door tegen het plakken.
Voeg de spaghetti bij de ham en kaassaus en roer wederom goed door. Serveer de spaghetti met ham en kaas direct.