Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hartige taart, Ovenschotels, Paasrecepten, Rijstgerechten  /  2 maart 2019

Rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas

Bij een quiche of hartige taart wordt vaak een bodem gebruikt van bladerdeeg als basis. Natuurlijk is er ook gluten- en lactosevrij bladerdeeg verkrijgbaar, maar ja, daar hangt wel een prijskaartje aan. En eerlijk gezegd, ik vind het okay te eten, maar heel erg lekker vind ik het niet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een aantal alternatieven voor een hartige taart. Zo heb ik een aantal weken geleden de aardappeltaart met broccoli en zalm gemaakt en afgelopen week deze heerlijke rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas.

De naam van het gerecht verklapt het al, de bodem en de zijkanten zijn van gekookte rijst gemaakt. En ik kan je vertellen, dat is écht een uitstekende basisbodem voor je quiche of hartige taart. Maar ook nog eens mega lekker. Ik heb onze rijsttaart lekker gevuld met broccoli, prei, paprika, hamblokjes en kaas. Dat was echt snoepen. Zelf ons kleinste Dobbertje was helemaal verkocht. Dus bij deze is de rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas dan ook ‘gedoopt’ tot kids proof en gezinsrecept.

Hoe je deze heerlijke quiche maakt? Je leest het allemaal hieronder.



Rijsttaart met broccoli
Afdrukken Pin
2.5 van 4 Stemmen

Rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas

Een heerlijke hartige taart met een bodem van rijst. Lekker gevuld met kaas, broccoli, paprika, hamblokjes en prei.
Gang buffetgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 klein struikje broccoli
  • 1 prei
  • 250 gram hamblokjes
  • 200 gram gekookte rijst
  • 200 gram geraspte jong belegen kaas
  • 6 eieren
  • 200 gram lactosevrije roomkaas
  • 1/3 rode paprika
  • 1/3 groene paprika
  • 1/3 gele paprika
  • 10 gram bieslook
  • 5 takjes bladpeterselie
  • boter om in te vetten
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Vet een quiche vorm van 25 cm doorsnede in. Als je deze niet hebt, dan kun je ook een taartvorm gebruiken van dezelfde doorsnede.
  • Meng de gekookte rijst met 2 van de eieren en 100 gram geraspte kaas. Verdeel het rijstmengsel over de bodem en zijkanten van de quiche vorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet de rijstbodem gedurende zo'n 10 minuten in de oven.
  • Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze even met wat zout gedurende 3 minuten. Giet af en zet even aan de kant.
  • Snijd vervolgens de paprika's in blokjes en de prei in ringetjes.
  • Haal de rijstbodem uit de oven na 10 minuten en zet even aan de kant.
    Rijsttaart met broccoli
  • Meng in een kom de overgebleven 4 eieren met de lactosevrije roomkaas en 100 gram geraspte kaas. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
  • Snipper de bladpeterselie en knip de bieslook in kleine stukjes boven het kaasmengsel. Schep nu ook de prei, paprika- en hamblokjes erbij samen met de broccoli en meng alles goed door.
  • Giet het ham-kaas-groentemengsel over de rijstbodem en strijk even glad met een spatel. Zet de quiche vorm terug in de oven.
  • Bak de rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas gedurende zo'n 35 minuten goudbruin en gaar. De quiche is klaar als het eimengsel volledig gestold is.

Notities

Hier in huize Dobber was de rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas zeker een succes. Zelfs bij Sophie die, zoals jullie op de foto zien, nog even stiekem een beetje extra staat te snoepen in de keuken.
Een beter compliment kun je als mama niet krijgen <3

 
Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Volgen jullie onze avonturen al op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze heerlijke gluten- en lactosevrije recepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • foodblog
  • foodie
  • gezinsrecept
  • glutenvrij
  • Glutenvrij genieten
  • glutenvrij koken voor kinderen
  • glutenvrij recept
  • hartige taart
  • Kids proof
  • koken
  • lactosevrij
  • quiche
  • rijstbodem
  • rijsttaart
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Andijvie-knolselderij stamppot met spekjes
Spaghetti met ham en kaas, glutenvrij en kids proof

6 comments

  • Cathelijne
    4 augustus 2019

    Weer leuke ideeën opgedaan 😊

    Reply
    • Audrey
      4 augustus 2019

      Leuk! Always happy to help 😀

      Reply
  • Anys
    20 januari 2020

    Deze taart is super lekker echt een aanrader😁

    Reply
    • Audrey
      21 januari 2020

      Dank je wel voor je bericht. Leuk om te horen dat de rijsttaart goed bevalt.

      Groetjes Audrey

      Reply
  • Monica
    14 mei 2020

    De rijsttaart met broccoli was heerlijk. I heb die de rijst wat bloemkool gedaan die ik had liggen. Mijn zoon heeft eindelijk een keer al zijn groenten op. Voor herhaling vatbaar 😍

    Reply
    • Audrey
      14 mei 2020

      Dank voor je berichtje. Fijn dat het zo goed bevallen is.

      Groetjes Audrey

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen