Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Desserts, Klein gebak, Paasrecepten, Vegetarisch  /  6 maart 2019

Zoete rijstgebakjes met aardbeien en lemon curd

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Zoete rijstgebakjes met aardbeien en lemon curd

Voor deze zoete rijstgebakjes met aardbeien en lemon curd hoef je absoluut geen keukenprinses of bakwonder te zijn. Deze heerlijke gluten- en lactosevrije taartjes zijn zo super makkelijk om te maken, daar kan weinig aan mislukken. En lekker dat ze zijn! Echt snoepen! Zelfs Patrick, die absoluut niet van gebak houdt, heeft er twee op.

In dit recept heb ik gekozen om 6 kleine gebakjes te maken. Ik vond de vormpjes namelijk zó schattig. Daar moest ik gewoon iets mee doen. Met deze hoeveelheid gekookte dessertrijst kun je ook een grotere rijsttaartbodem maken van 20 tot 25 cm doorsnede. Zet de bodem dan 35 tot 40 minuten in de oven in plaats van 25 minuten.

Ook kun je met deze zoete rijsttaartjes met aardbeien eindeloos variëren. In plaats van lemon curd kun je bijvoorbeeld ook jam gebruiken of lactosevrije roomkaas. Deze heerlijke rijstgebakjes zijn ook heel makkelijk melkvrij te maken. Vervang dan de lactosevrije melk door kokosmelk en smeer er bijvoorbeeld een heerlijke laag abrikozenjam op met verse vruchten.

Rijsttaartjes zijn ook super leuk om samen te maken met de kinderen. Maak samen de rijstbodempjes en laat de kinderen ze daarna zelf versieren met vers fruit, sprinkels, hagelslag, nootjes, snoepjes etc. Succes verzekerd!

Wil je deze heerlijke zoete rijstgebakjes met aardbeien en lemon curd ook eens maken? Je vind hieronder ons recept!

 



zoete rijstgebakjes met aardbeien
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Zoete rijstgebakjes met aardbeien en lemon curd

De lekkerste zoete rijstgebakjes met aardbeien en lemon curd maak je heel makkelijk zelf. Super lekker en gewoon gluten- en lactosevrij.
Gang Dessert, Klein gebak
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Sleutelwoord aardbeien, bij de thee, dessert, glutenvrij, klein gebak, lactosevrij, lemon curd, rijst, rijstgebak
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
afkoelen 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 6 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 100 gram dessertrijst
  • 500 ml lactosevrije melk of kokosmelk
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 6 aardbeien
  • 6 eetlepels lemon curd
  • poedersuiker
  • boter of baking spray

Instructies

  • Doe de melk, suiker, vanille-extract en het ei in een steelpan en klop alles goed door elkaar.
  • Voeg nu de dessertrijst bij het geheel en roer nog even goed door. 
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en kook de rijst tot een stevige pap in zo'n 15 minuten.
  • Laat het mengsel even afkoelen en verder indikken.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet 6 taartvormpjes van 10 cm doorsnede in met wat boter of baking spray.
  • Vul de taartvormpjes met de gekookte dessertrijst en strijk de bovenkant glad.
    zoete rijstgebakjes met aardbeien
  • Bak de zoete rijsttaartjes in het midden van de oven gedurende zo'n 25 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Haal de rijsttaartjes uit de vormpjes en laat ze minstens een half uur afkoelen op een rooster.
    zoete rijstgebakjes met aardbeien
  • Was de aardbeien en halveer ze. 
  • Vul elke rijsttaartje met een eetlepel lemon curd en leg hierboven op de aardbeiplakjes. Strooi er een klein beetje poedersuiker overheen.

Notities

Veel bakplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten ideeën? Je vind ze allemaal in onze recepten index.



Volgen jullie Sophie en mij al op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze recepten, maar ook van onze avonturen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • aardbeien
  • bakken met kinderen
  • coeliakie
  • dessertrijst
  • foodblog
  • gluten- en lactosevrije taart
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij gebak
  • glutenvrije taart
  • lactosevrij
  • lemon curd
  • melkvrij
  • rijstbodem
  • rijsttaart
  • taartjes

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Spaghetti met ham en kaas, glutenvrij en kids proof
Simply Chocolate, heerlijke Deense chocolade

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen