Makkelijk, snel en een feestje op je bord zijn is deze heerlijke regenboog wortelmix met honing en tijm uit de oven. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een stukje warme beenham met cranberry’s.
Rond de feestdagen heb ik veel verschillende ingrediënten meegenomen om lekker mee te experimenteren. Voor mij als glutenvrije foodie is het natuurlijk enorm leuk om weer nieuwe dingen te verzinnen. Zeker in de december maand en als je dan ook nog eens twee weken vrij bent, dan kun je lekker los in de keuken.
Deze regenboog wortelmix heb ik toen ook meegenomen en daarna was ik ze een klein beetje vergeten. Gelukkig ontdekte ik ze net op tijd weer in de koelkast en heb er dan ook snel een gerechtje mee verzonnen. Daarom is de paarse wortel ook niet helemaal paars meer, maar paarsig met oranje. De smaak van de worteltjes was er gelukkig niet minder om. De regenboog wortelmix heb ik, heel eenvoudig, laten karameliseren in de oven met honing, olijfolie en wat tijm. Zó simpel kan het soms gewoon zijn.
Wil je deze heerlijke regenboog wortelmix met honing en tijm uit de oven ook eens maken? Je vind ons uitgebreide recept hieronder.
Regenboog wortelmix met honing en tijm
Ingrediënten
- 600 gram regenboog wortelmix
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 3 takjes tijm
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schrap de wortels en verwijder eventueel overtollig look.
- Leg de wortelmix in een ovenschaal.
- Haal de tijmblaadjes af van de takjes.
- Meng de olijfolie, honing, tijm en wat peper en zout naar smaak door elkaar.
- Giet de marinade over de regenboog wortelmix.
- Zet de regenboog wortelmix met honing en tijm in het midden van de oven gedurende 25 minuten.
- Draai de wortels regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze gerechten op categorie en alfabet.
Volgen jullie ons ook al op Social media?