Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Regenboog wortelmix met honing en tijm
4
van
19
Stemmen
Makkelijk, snel en een feestje op je bord zijn is deze heerlijke regenboog wortelmix met honing en tijm uit de oven.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegetarisch
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
126
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
600
gram
regenboog wortelmix
1
eetlepel
olijfolie
2
eetlepels
honing
3
takjes
tijm
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schrap de wortels en verwijder eventueel overtollig look.
Leg de wortelmix in een ovenschaal.
Haal de tijmblaadjes af van de takjes.
Meng de olijfolie, honing, tijm en wat peper en zout naar smaak door elkaar.
Giet de marinade over de regenboog wortelmix.
Zet de regenboog wortelmix met honing en tijm in het midden van de oven gedurende 25 minuten.
Draai de wortels regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bijgerecht, glutenvrij, Hollandse groente, honing, Kerst, lactosevrij, makkelijk recept, tijm, uit de oven, wortels
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Regenboog wortelmix met honing en tijm
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
126
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
4
g
6
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Natrium
1849
mg
80
%
Kalium
492
mg
14
%
Koolhydraten
24
g
8
%
Vezel
4
g
17
%
Suiker
16
g
18
%
Eiwit
1
g
2
%
Vitamine A
25088
IU
502
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.1
mg
6
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
0.4
mg
4
%
Vitamin B6
0.2
mg
10
%
Vitamine C
9
mg
11
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
35
µg
33
%
Calcium
65
mg
7
%
Koper
0.1
mg
5
%
Foliumzuur
31
µg
8
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
0.3
mg
15
%
Magnesium
20
mg
5
%
Fosfor
54
mg
5
%
Selenium
0.3
µg
0
%
Zink
0.4
mg
3
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag