Heb je nog geen idee wat je moet eten vanavond? Probeer dan eens deze heerlijke Chinese gehaktballetjes in zoetzure saus.
Het is alweer een poosje geleden dat ik voor het laatste een heerlijk glutenvrij Oosters recept gepost heb. Hoogste tijd om daar weer verandering in te brengen. Vorige week heb ik daarom deze super lekkere gehaktballetjes in zoetzure saus gemaakt voor mijn lieve gezinnetje. Heerlijk met Chinese 5-spices kruiden van Original Spices by Jonnie Boer van Euroma. Ik gebruik trouwens niet alleen de Chinese 5-spices van dit merk maar ook de garam masala, curry madras, ras el hanout, thai green curry etc. Mijn keuken staat er vol mee.
Maar goed, de Oosterse gehaktballetjes. Verder heb ik nog wat heerlijke verse groenten toegevoegd zoals paprika, sugar snaps, taugé, bamboescheuten, bosuitjes en winterpeen om er een zo compleet mogelijk, gezond en voedzaam gerecht van te maken. Serveer de Chinese balletjes in zoetzure groentesaus met witte rijst, mihoen of bijvoorbeeld rijstnoedels.
Wil je dit heerlijke Oosterse gerecht ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Chinese gehaktballetjes in zoetzure saus
Ingrediënten
- gehaktballetjes:
- 500 gram rundergehakt
- 2 theelepels knoflookpuree
- 1½ theelepel paprikapoeder
- 1½ theelepel Chinese 5-spices
- 1½ theelepel uienpoeder
- 2 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 3 eetlepels glutenvrije bloem
- ...........................................................................................
- zoetzure saus:
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1 rode peper
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 3 eetlepels gembersiroop
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 groentebouillonblokje
- 100 ml water
- peper en zout
- ...........................................................................................
- 150 gram sugar snaps
- 1 rode punt paprika
- 1 winterpeen
- 4 bosuitjes
- 1 blikje bamboescheuten
- 125 gram taugé
- rijstolie
Hoe maak je het?
- Meng het gehakt met de knoflookpuree, het paprikapoeder, Chinese 5-spices, uienpoeder en paneermeel.
- Maak balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt en rol ze door de glutenvrije bloem.
- Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes, de paprika en winterpeen in blokjes en halveer de sugar snaps.
- Laat de bamboescheuten uitlekken in een zeef.
- Verhit een scheutje rijstolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.
- Schep de bosuitjes, paprika, sugar snaps en winterpeen bij het geheel en bak heel eventjes mee.
- Voeg nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de gembersiroop, de rijstazijn, het water en het groentebouillonblokje bij de gehaktballetjes.
- Breng op smaak met wat peper en zout en breng aan de kook.
- Laat de Chinese gehaktballetjes in zoetzure saus zachtjes doorkoken totdat de groente beetgaar is.
- Voeg als laatste de taugé en bamboescheuten toe en warm nog 2 minuten door.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer gerechten zoals deze Chinese gehaktballetjes in zoetzure saus? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije Oosterse recepten
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?