Beenham met cranberry’s, honing en tijm

Deze beenham met cranberry’s, honing en tijm is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super makkelijk om te maken. Slechts 10 minuutjes voorbereiding en de oven doet de rest van het werk voor je.

Inmiddels ben ik alweer erg druk bezig met alle voorbereidingen voor Sophie’s verjaardag. Ja, ja, onze kleine meid wordt 11 november alweer 6 jaar. Uiteraard moet er getrakteerd worden op school. Ook is er dan nog haar ‘grote’ mensen feest. En last but not least, er moet natuurlijk ook een kinderfeest komen. En aan deze mama natuurlijk de eer om er een gezellig glutenvrij feest van te maken.

Natuurlijk moet er op haar verjaardag ook nog Sint Maarten gelopen worden en op de dag van haar ‘grote’ mensen feest komt Sinterklaas ook nog eens aan. En als de Goed Heilig man weer naar Spanje terug gaat, dan breekt de Kerst periode uiteraard weer aan. Vervolgens heb je weer Oud & Nieuw. O ja, en 3 januari ben ik ook nog eens jarig.

Sophie’s verjaardag heb ik inmiddels prima voorbereid. Dit weekend aan de slag met haar traktatie voor school en de week erna begin ik aan haar glutenvrije sweet table, haar piñata en de uitnodigingen voor haar kinderfeestje.  Daarna natuurlijk glutenvrije kruidnoten bakken en uiteraard ook weer recepten voorbereiden en uitwerken voor de Kerst. Helaas zit er maar 24 uur in een dag, dus met de Kerst voorbereidingen ben ik inmiddels ook al begonnen. Afgelopen zondag heeft mijn gezin al diverse kerstgerechten mogen proeven waaronder deze heerlijke beenham met cranberry’s, honing en tijm. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook perfect als onderdeel van een buffet of in dunne plakjes gesneden als voorgerecht.

Deze beenham met cranberry’s, honing en tijm is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens melkvrij. Wil je ons recept ook eens proberen. Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.



Beenham met cranberry's, honing en tijm

Een heerlijke beenham met cranberry's, honing en tijm welke je zowel warm als koud kunt eten. Lekker als hoofdgerecht maar ook een uitstekend buffetgerecht.

Gang buffetgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Keyword Beenham, buffet, cranberry's, gegrilde ham, geroosterde ham, glutenvrij, Kerst, makkelijk recept, tijm
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 beenham ongeveer 600 gram
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels honing
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 8 takjes tijm
  • 2 handjes gedroogde cranberry's
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  3. Smeer de beenham in met de honing en bestrooi met peper en zout. Ik gebruik altijd zwarte peper uit de molen.

  4. Doe de beenham in de braadzak samen met de knoflook, het sjalotje, de takjes tijm en 2 flinke handen gedroogde cranberry's.

  5. Bind de zak dicht met de sluitstrip en prik 2 gaatjes vlakbij achter de sluitstrip zodat de lucht kan ontsnappen.

  6. Leg de braadzak in een ovenschaal en zet deze op het rooster in het midden van de oven.

  7. Braad de beenham in ongeveer 45 tot 60 minuten gaar. De oventijd is afhankelijk van het gewicht van de beenham en het soort oven.

  8. Knip de braadzak achter de sluiting open en doe de gegrilde ham met cranberry's, honing en tijm samen met de jus terug in de ovenschaal.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

1 thought on “Beenham met cranberry’s, honing en tijm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code