Nacho’s zijn ook weer zo’n heerlijk glutenvrij gerecht uit de Tex-Mex keuken. Ze zijn niet alleen geweldig als snack, maar doen het ook uitstekend als hoofdmaaltijd. Zoals bijvoorbeeld deze nacho’s met gehakt, tomaat en kaas.
Nacho’s bestaan meestal uit tortillachips, met jalapeño’s, kaas en soms vlees. Maar uiteraard kun je er heel wat andere variaties op los laten. Onze nacho’s zijn bedoeld als een goed vullend hoofdgerecht, dus ik heb in deze variant heel wat meer ingrediënten toegevoegd dan in onze snack nacho’s met kaas, paprika en koriander welke ook op onze website staan.
In dit recept heb ik onder andere rundergehakt gebruikt, maar ook verse tomaten, paprika, rode ui, maïs, bosui en kidneybonen. Daarna heb ik de nacho’s met gehakt, tomaat en kaas opgebouwd als een soort van Mexicaanse lasagne van tortillachips. Dus een laagje chips, een laagje gehakt met groenten, weer en laagje tortillachips en daarover heen weer een laagje kaas en fijn geknipte koriander. Het resultaat is echt mega lekker geworden. Deze nacho’s met gehakt, tomaat en kaas moet je gewoon een keertje geprobeerd hebben. Ook voor de tijd hoef je het niet te laten, want ze zijn ook nog eens snel klaar. Binnen 45 minuten om precies te zijn.
Heb je ook al trek gekregen in deze heerlijke glutenvrije nacho’s? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Nacho's met gehakt, tomaat en kaas
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 zak tortillachips 185 gram
- 1 rode puntpaprika
- 1 groene paprika
- 1 blikje maïs 200 gram
- 1 blikje kidneybonen 200 gram
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 5 bosuitjes
- geraspte kaas
- 5 takjes koriander
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
- 1 rode peper
- 1 grote rode ui
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snipper de rode ui en snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Ik doe de laatste 2 meestal in de hakmolen van de staafmixer.
- Snijd de paprika's en tomaten in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Giet de maïs en kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui, knoflook en rode peper.
- Voeg het gehakt toe samen met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
- Voeg de paprika's en tomaten toe en roerbak een paar minuutjes mee.
- Voeg nu de mais, kidneybonen en bosuitjes bij het geheel samen met de tomatenpuree en roer goed door.
- Strooi nu het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, nootmuskaat, chilipoeder, uienpoeder en knoflookpoeder bij de gehakt en groente en roer goed door.
- Leg een laagje tortillachips in een grote ovenschaal. Schep hier een laagje van de gehakt en groente bovenop.
- Leg vervolgens weer een laagje tortillachips op het gehakt, maar bestrooi deze laag royaal met geraspte kaas. Knip er wat koriander boven fijn.
- Vervolgens start je weer met een laag gehakt en groente en daarna weer tortillachips met kaas en fijn geknipte koriander. Ga zo verder totdat alles op is.
- Zorg ervoor dat de laag waarmee je eindigt tortillachips met kaas en koriander is.
- Zet de nacho's met gehakt, tomaat en kaas in het midden van de oven een laat het gerecht door en door warm worden en de kaas smelten gedurende ongeveer 15 minuten.
- Serveer eventueel een frisse salade bij de nacho's .
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle- en makkelijke glutenvrije gerechten uit de oven? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels of onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten. Er zit vast nog veel iets lekkers voor je bij.
Volgen jullie ons ook al op Social media? Je vind hier niet alleen onze recepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. Maar ook delen we tips, reviews en nieuwe producten met en soms hebben we hele leuke win acties.