Nacho's zijn niet alleen een geweldige snack, maar zijn natuurlijk ook top als hoofdmaaltijd zoals deze nacho's met gehakt, tomaat en kaas.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Mexicaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 557kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
500gramrundergehakt
1zak tortillachips185 gram
1rode puntpaprika
1groene paprika
1blikjemaïs200 gram
1blikje kidneybonen200 gram
1blikjetomatenpuree70 gram
5bosuitjes
geraspte kaas
5takjeskoriander
2bolletjes Chinese knoflookof 3 teentjes
1rode peper
1groterode ui
1eetlepelpaprikapoeder
1theelepelgemalen komijn
1theelepelgemalen koriander
½theelepeluienpoeder
½theelepelchilipoeder
½theelepelknoflookpoeder
1snufjenootmuskaat
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snipper de rode ui en snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Ik doe de laatste 2 meestal in de hakmolen van de staafmixer.
Snijd de paprika's en tomaten in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Giet de maïs en kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui, knoflook en rode peper.
Voeg het gehakt toe samen met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
Voeg de paprika's en tomaten toe en roerbak een paar minuutjes mee.
Voeg nu de mais, kidneybonen en bosuitjes bij het geheel samen met de tomatenpuree en roer goed door.
Strooi nu het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, nootmuskaat, chilipoeder, uienpoeder en knoflookpoeder bij de gehakt en groente en roer goed door.
Leg een laagje tortillachips in een grote ovenschaal. Schep hier een laagje van de gehakt en groente bovenop.
Leg vervolgens weer een laagje tortillachips op het gehakt, maar bestrooi deze laag royaal met geraspte kaas. Knip er wat koriander boven fijn.
Vervolgens start je weer met een laag gehakt en groente en daarna weer tortillachips met kaas en fijn geknipte koriander. Ga zo verder totdat alles op is.
Zorg ervoor dat de laag waarmee je eindigt tortillachips met kaas en koriander is.
Zet de nacho's met gehakt, tomaat en kaas in het midden van de oven een laat het gerecht door en door warm worden en de kaas smelten gedurende ongeveer 15 minuten.
Serveer eventueel een frisse salade bij de nacho's .
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie