Cajun aardappeltjes uit de oven

Wij zijn dol op cajun kruiden. Laatst had ik natuurlijk al eens de cajun kip wraps gemaakt welke in huize Dobber enorm in de smaak vielen. Dit keer moest het iets met aardappels worden. En dat hoeft natuurlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Daarom heel simpel Cajun aardappeltjes uit de oven. Gewoon blokjes aardappels, wat kruiden erover, in een schaal doen en de oven doet de rest voor je. Okay, heel af en toe even omscheppen en that’s it! Easy peasy toch?!

Bij deze heerlijke cajun aardappeltjes heb ik nog wat sticky kip drumsticks gemaakt. Deze gaan gewoon tegelijk met de cajun aardappeltjes in de oven, dus makkelijker kan niet.
Wat groente er bij en een heerlijk frisse salade en je hebt een top gezinsmaaltijd. Het recept van de sticky kip drumsticks hou je nog van mij te goed. Deze verschijnt zeer binnenkort ook op de website. Ook combineren deze cajun aardappelen perfect met een lekker stukje kabeljauw of een heerlijk mals biefstukje met home made peperroomsaus.

Heb je al trek gekregen in deze heerlijke aardappels met cajun kruiden? Je vind ons recept hieronder!



Cajun aardappeltjes uit de oven

Super simpel, maar oh zo lekker zijn deze glutenvrije cajun aardappeltjes uit de oven. Lekker met bijvoorbeeld kipdrumsticks, verse groente en salade.

Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Keyword glutenfree, glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1 rode ui
  • 1,5 eetlepel cajun kruiden
  • 0,5 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Dep de aardappeltjes droog met wat keukenpapier.

  3. Snijd de rode ui in stukjes en de bolletjes knoflook in 4-en.

  4. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij.

  5. Strooi nu de rode uien, cajun kruiden, peterselie en tijm over de aardappeltjes en schep even goed om.

  6. Leg als laatste de stukjes knoflook tussen de aardappeltjes. Deze poffen straks lekker mee in de oven.

  7. Bak de cajun aardappeltjes in het midden van de oven gedurende 20 tot 30 minuten totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn. Schep de aardappeltjes regelmatig even om zodat ze mooi gelijkmatig bruin en gaar worden.

    De oventijd is afhankelijk van het soort aardappel en de grootte van de blokjes.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

 

Ben je op  zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije kookinspiratie voor het hele gezin? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze glutenvrije recepten, welke veelal ook lactosevrij zijn, op categorie en alfabet.



Volgen jullie Sophie en mij al op Social media?

         

Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebrachten van onze nieuwste recepten en ons laatste nieuws? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang vanaf nu een melding in je inbox zodra wij een nieuw bericht voor jullie plaatsen. Handig toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code