Peperroomsaus, zelfgemaakt zoveel lekkerder

Klassieke peperroomsaus. Wij zijn er dol op. Voorheen maakte ik peperroomsaus altijd uit een zakje, maar deze is helaas niet gluten- en lactosevrij, dus Sophie kan deze niet met ons mee eten.

Dus zit er niets anders op dan zelf maken. Afgelopen week heb ik deze verse peperroomsaus voor het eerst gemaakt en ik kan je vertellen….. wij willen niets anders meer! Zo veel lekkerder dan zo’n pakje en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ook staat deze heerlijke pepersaus binnen 20 minuten op tafel. Super toch?!

Lekker met biefstuk of varkenshaas. Zelfs Sophie heeft ervan gesmuld en dat voor een bijna 5-jarige ;-). We hebben nog een beetje over van afgelopen zondag, dus vanavond wordt hij gewoon opgewarmd voor bij de broccoli. Ook lekker!

Ben je benieuwd het recept voor onze peperroomsaus? Lees dan snel verder!

 



Peperroomsaus

De lekkerste gluten- en lactosevrije peperroomsaus maak je natuurlijk gewoon zelf. Makkelijk om te maken en binnen 20 minuten op tafel!
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 20 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 2 sjalotjes
  • 25 gram lactosevrij boter
  • 40 gram glutenvrije bloem
  • 75 ml madeira of cognac
  • 250 ml runderfond
  • 400 ml lactosevrije slagroom
  • 2 eetlepels groene peperkorrels
  • 2 theelepels salie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snipper de sjalotjes.

  2. Verhit vervolgens de boter in een steelpan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de sjalotjes.

  3. Voeg de bloem toe en vermeng deze goed met de boter.

  4. Voeg daarna de runderfond en de groene peperkorrels toe samen met de madeira of cognac en laat eventjes inkoken. Blijft intussen goed roeren zodat de saus niet gaat klonteren.

  5. Schenk nu steeds een deel slagroom bij de saus. Zorg ervoor dat het deel slagroom steeds goed op wordt genomen door de saus voordat je het volgende deel toevoegt. Herhaal totdat alle slagroom op is.

  6. Als laatste voeg je de salie toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

  7. Laat de peperroomsaus nog even zachtjes door pruttelen zodat alle smaken goed vrij komen.

Notities

Heb je een wat peperroomsaus over? Geen probleem! Je kunt deze saus namelijk ook makkelijk invriezen.

Eet smakelijk!

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens op onze recepten pagina!

 



www.sophieglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code