Cajun kip wraps, super snel en gewoon glutenvrij

Sophie heeft het me al diverse keren gevraagd. “Mama, wanneer eten wij ook eens wraps?” Ze heeft dit namelijk bij een vriendinnetje thuis gezien. Dat zelfde vriendinnetje nam ze de andere dag ook nog eens mee naar school in de lunchtrommel. Dat wilt Sophie natuurlijk ook, maar dan natuurlijk wel gluten- en lactosevrij. Nu bedacht ik me ineens dat ik tijdens een van de actie weken bij Deen glutenvrije wraps van Schär had mee besteld. Deze moesten dus nog ergens in de voorraadkast liggen. Nu dus alleen nog maar een vullinkje erbij verzinnen en klaar. Nu kun je met wrap vullingen eindeloos variëren, dus die vulling verzinnen was niet zo heel moeilijk.

Dus wat eten we vandaag?! Wraps! En niet zomaar wraps, maar zelfs cajun kip wraps! Deze super lekkere, maar ook mega makkelijke glutenvrije wraps staan ook nog eens binnen 20 minuten op tafel! Joehoe! En inderdaad, heb je een beetje over, je kunt ze de andere dag prima meegeven in de broodtrommel naar school of werk. Wij gaan deze zeker nog een keertje maken en uiteraard lekker verder experimenteren met andere vullingen. Mjamie!



Cajun kip wraps

Niet zomaar gluten- en lactosevrije wraps, maar cajun kip wraps! Makkelijk, super lekker en binnen 20 minuten op je bord!

Gang Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 wraps
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 6 glutenvrije wraps bijvoorbeeld Schär
  • 750 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 1 kleine prei
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1 blikje maïs
  • 1,5 eetlepel cajun kruiden
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met de cajun kruiden.

  2. Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Dit doe je snel met een wiegemes of in de molen van de staafmixer.

  3. Snijd de paprika's en rode ui in blokjes. Snijd de prei in ringetjes.

  4. Giet de maïs in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg na ongeveer 2 minuten de kip toe en bak rondom even aan.

  6. Voeg vervolgens de prei, paprika en maïs toe en roerbak zo'n 2 minuten mee.

  7. Als laatste voeg je de tomatenpuree en 100 ml water toe. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

  8. Laat de cajun kip nog zo'n 4 tot 5 minuutjes zachtjes door smoren.

  9. Intussen kun je de wraps maken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  10. Serveer de cajun kip wraps direct.

Notities

Je kunt de wraps eventueel nog wat extra beleggen met wat sla, tomaat en komkommer. Ook verrassend lekker!

 

Eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Meer van deze super snelle en heerlijke gluten- en lactosevrije gerechten zoals deze cajun kip wraps vind je op onze pagina met 30 minute meals.



 

Volgen jullie ons al op instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze super lekkere gluten- en lactosevrije gezinsrecepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van onze allernieuwste recepten? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang vanaf nu als eerste ons laatste nieuws in je mailbox.

2 thoughts on “Cajun kip wraps, super snel en gewoon glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code