• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Snacks, Vleesgerechten, Zomer recepten  /  11 juli 2019

Farmers burgers, heerlijk voor op de BBQ

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Farmers burgers, heerlijk voor op de BBQ

Afgelopen week was weer zo’n dag. Wat eten we vandaag?! Het moest sowieso een nieuw recept worden. Het is natuurlijk altijd super leuk om nieuwe gerechten uit te proberen. Wel is het bij mij vaak zo dat ik begin met een bepaald idee, maar dat het tijdens het bereiden steeds iets anders wordt. Zo ook met deze heerlijke gluten- en lactosevrije farmers burgers of gewoon boerengehaktburgers of gekruide gehaktschijven. What’s in a name?! 😉

Het eerste idee was namelijk om gehaktschnitzels te maken met een knapperig korstje van glutenvrije cornflakes. “Nee!, niet genoeg cornflakes in huis!” Goed, dan maar plan aanpassen en laagje glutenvrij paneermeel erover. Ook lekker! En dan kijk je ineens op de klok! “Help! Is het alweer zo laat!” Okay, plan wederom bijstellen. Glutenvrij paneermeel maar door het gehakt. Ballen van draaien?! Wel een beetje saai. “Hé, dat is waar ook!” Ik heb vorig jaar eens een hamburgerpers gekocht welke nog ergens ongebruikt in de la ligt. “Dat gaat het worden! Boerenburgers!” Of zoals Sophie erg mooi bedacht heeft. Glutenvrije farmers burgers.

In dit recept heb ik gebruikt gemaakt van een hamburgerpers, maar je kunt ook gewoon ballen maken en deze vormen tot burgers. Ze zijn dat iets minder mooi en minder vormvast, maar qua smaak precies hetzelfde, dus net zo lekker. Deze heerlijke burgertjes kun je lekker bakken in de koekenpan, maar ze zijn ook top voor op de glutenvrije barbecue.

Al trek gekregen?! Je vind het recept hieronder!

 



Farmers burgers
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Farmers burgers (boerengehaktburgers)

Deze heerlijke glutenvrije farmers burgers (boerengehaktburgers) zijn perfect als bijgerecht en kunnen worden gebakken in de koekenpan, maar zijn ook zeer geschikt voor op de bbq.
Gang Bijgerecht, Snack, Vleesgerecht
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Sleutelwoord glutenfree, glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 5 stuks
Auteur Audrey Dobber

Equipment

  • Hamburger pers

Ingrediënten

  • 500 gram half-om gehakt
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • glutenvrij paneermeel
  • peper en zout
  • olie of margarine om in te bakken

Instructies

  • Snipper de ui, knoflook, bladpeterselie en zongedroogde tomaatjes zo fijn mogelijk. Ik gebruik hier de hakmolen van de staafmixer voor.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg hier het paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.
  • Voeg vervolgens de fijngehakte ui, knoflook, peterselie en tomaatjes toe en kneed nogmaals goed door.
  • Als laatste voeg je een flinke hand glutenvrij paneermeel toe. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk hoe vochtig het gehakt is geworden.
  • Maak in de hamburgerpers 5 farmer burgers. Het kan zijn dat de burgers een beetje blijven plakken in de pers. Tik ze voorzichtig los tegen het aanrecht en/of strooi een beetje paneermeel in de pers.
  • Laat de boerengehaktburgers minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Bak de farmers burgers in de koekenpan met wat olie of margarine in zo'n 10 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Of grill ze gaar op de barbecue. Regelmatig keren!

Notities

Veel kook- of BBQ plezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije recepten zoals deze heerlijke farmers burgers? Kijk dan ook eens in onze recepten index vol gluten- en lactosevrije kookinspiratie.



Volgen jullie Sophie Glutenvrij al op social media? Wij zijn onder andere te vinden op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en MyTaste.

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • barbecue
  • bbq
  • burgers
  • foodblog
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • grill
  • hamburgers
  • lactosevrij
  • vlees

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Snijbonen ovenschotel met tuinerwten en gerookte zalm
Cajun aardappeltjes uit de oven

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands