Conchigliette met chipolata worstjes

Uiteraard hebben jullie ook het weerbericht gezien. Deze week wordt het tropisch warm. Hoewel ik de zomer erg fijn vind, vind ik de temperaturen boven de 30 graden in Nederland wat minder leuk. Het wordt altijd zo snel benauwd in ons kikkerlandje. Vroeger voordat ik Sophie kreeg was ik prima bestand tegen 30+ graden. Toen kon het me niet warm genoeg zijn en lag ik uren in de achtertuin te bakken in de zon. Na de zwangerschap van Soof is dat veranderd en nu kruip ik het liefst op het koelste plekje in de schaduw met ventilator en een groot glas water met ijsblokjes. Op deze dagen vind ik het ook nooit fijn om lang in de keuken te staan en is mijn eetlust vaak ook wat minder. Maar ja, er moet natuurlijk wel gewoon gegeten worden en als het even kan ook gezond, dus kiezen wij voor heerlijk lichte zomerrecepten welke snel op tafel staan. Deze heerlijke conchigliette met chipolata worstjes, tomaat, courgette en mozzarella is ook zo’n heerlijk zomerrecept wat je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Zó ontzettend lekker! Maar ook lekker licht en binnen 30 minuten op tafel.

Heb je al trek gekregen in deze heerlijke zomerse pastaschotel? Je vind ons recept hieronder!



Conchigliette met chipolata worstjes, tomaat, courgette en mozzarella

Een heerlijke zomerse glutenvrije pastaschotel welke binnen 30 minuten op tafel staat.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Keyword 30minutemeal, glutenfree, glutenvrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije Conchigliette Sam Mills
  • 450 gram runderchipolataworstjes AH
  • 285 gram mini mozzarella bolletjes zakje
  • 1 courgette
  • 250 gram mini tros cherry tomaten
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Kook de conchigliette (glutenvrije pastaschelpjes) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het groentebouillonblokje.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  3. Snipper de ui, rode peper en knoflook. Ik doe dit vaak in de hakmolen van de staafmixer. Gaat lekker snel.

  4. Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in stukjes.

  5. Halveer de cherry tomaatjes.

  6. Snijd de chipolata worstjes in stukjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm.

  7. Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg vervolgens de chipolata worstjes toe en bak rondom bruin.

  8. Voeg vervolgens de courgette toe samen met de cherry tomaatjes en roerbak deze zo'n 5 minuutjes mee.

  9. Schenk de tomatenblokjes bij het geheel en roer wederom goed door.

  10. Roer nu de conchigliette door het vlees en de groente samen met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.

  11. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en scheur deze boven het pastagerecht. Roer even goed door.

  12. Schep de pasta in een ovenschaal en verdeel de bolletjes mozzarella erover. Zet de schaal in het midden van de oven gedurende 10 minuten zodat de mozzarella lekker gaat smelten en je gerecht door-en-door warm wordt.

Notities

Geniet van het mooie weer en alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Sophie en Audrey

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije pastaschotels zoals deze conchigliette met chipolata worstjes, recepten welke binnen 30 minuten op tafel staan of juist Zomerse recepten? Je vind ze allemaal in onze recepten index!



Hebben jullie ons ook al gevonden op Social Media?

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code