JA!!! Onze nieuwe keuken is klaar!!! Nou ja, klaar?! Er moet nog wel het een en ander gebeuren, maar ik kan in ieder geval weer lekker aan de slag met wat ik het liefste doe. Mijn gluten- en lactosevrije recepten. Zó fijn!
Inmiddels heb ik bijna een maand niets gepost, dus daarom ook hoog tijd voor nieuwe berichten. Had niet eens door dat het al zo lang geleden was. Maar ja, eerst een aantal weken logees gehad, daarna gestart met mijn nieuwe baan (ja, ja, van bloggen wordt je zeker niet rijk, dus een leuke parttime baan is wel een vereiste) en daar bovenop ook nog eens een keukenverbouwing. Dan vliegt de tijd wel voorbij ja.
Maar, lang verhaal kort. Dit heerlijke recept voor een Thaise groene curry ligt eigenlijk al een poosje te wachten om met jullie gedeeld te worden. Ik had al eens eerder een Thaise groene curry met homemade groene curry paste gemaakt, maar die is iets bewerkelijker dan deze versie.
Dit recept is gewoon snel, makkelijk, super lekker en ook nog eens gluten- en lactosevrij (o ja, en melkvrij). Al trek gekregen? Lees dan snel verder voor het recept!
Thaise groene curry
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 250 gram champignons
- 1 klein struikje broccoli
- 150 gram peultjes
- 1 groene punt paprika
- 1 prei
- 5 lente-uitjes
- 400 ml kokosmelk
- maizena
- 4 eetlepels groene curry pasta
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
- Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, de prei en lente-uitjes in ringetjes, de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de peultjes door de helft.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Voeg de kipblokjes toe en schroei deze rondom dicht. Schep de kipblokjes uit de pan en zet even opzij.
- Verhit de wok opnieuw met een heel klein beetje olijfolie en schep 4 flinke eetlepels Thaise groene curry pasta (ik gebruik meestal Koh Thai green curry paste) in de pan.
- Roerbak de curry pasta zo'n 2 minuten zodat de aroma's van de kruiden goed vrij komen.
- Voeg nu de ui toe en roerbak deze mee totdat de ui glazig is. Schep vervolgens de broccoli, prei, lente-uitjes, peultjes, champignons en paprika toe en wok dit nog zo'n 3 minuten mee.
- Daarna voeg je de kipfiletblokjes toe en schep vervolgens alles goed om.
- Houd een beetje van de kokosmelk apart. Schenk de rest van de kokosmelk in de wok en laat het geheel goed warm worden.
- Maak van de overgebleven kokosmelk een papje met maizena. Giet dit in de wok en laat de Thaise groene curry indikken. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Notities
Meer gluten- en lactosevrij recepten van Sophie Glutenvrij vind je hier.