Gewoon een lekkere, snelle en vooral makkelijke Thaise groene curry. Deze curry is ook nog eens gluten- en lactosevrij (ook melkvrij) en binnen 35 minuten op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Thais
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
600gramkipfilet
250gramchampignons
1klein struikjebroccoli
150grampeultjes
1groene punt paprika
1prei
5lente-uitjes
400mlkokosmelk
maizena
4eetlepelsgroene curry pasta
scheutje olijfolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, de prei en lente-uitjes in ringetjes, de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de peultjes door de helft.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Voeg de kipblokjes toe en schroei deze rondom dicht. Schep de kipblokjes uit de pan en zet even opzij.
Verhit de wok opnieuw met een heel klein beetje olijfolie en schep 4 flinke eetlepels Thaise groene curry pasta (ik gebruik meestal Koh Thai green curry paste) in de pan.
Roerbak de curry pasta zo'n 2 minuten zodat de aroma's van de kruiden goed vrij komen.
Voeg nu de ui toe en roerbak deze mee totdat de ui glazig is. Schep vervolgens de broccoli, prei, lente-uitjes, peultjes, champignons en paprika toe en wok dit nog zo'n 3 minuten mee.
Daarna voeg je de kipfiletblokjes toe en schep vervolgens alles goed om.
Houd een beetje van de kokosmelk apart. Schenk de rest van de kokosmelk in de wok en laat het geheel goed warm worden.
Maak van de overgebleven kokosmelk een papje met maizena. Giet dit in de wok en laat de Thaise groene curry indikken. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Niet moeilijk toch dit recept?! Deze Thaise groene curry is echt heerlijk met pandanrijst.Veel kookplezier en eet smakelijk!NOTE: Op de verpakking van de Koh Thai green curry paste staat dat je water bij de curry paste moet toevoegen. In dit recept heb ik dat niet gedaan aangezien de groenten al behoorlijk wat vocht afgeven door het roerbakken.Je kunt uiteraard ook andere groene curry pasta gebruiken. De verhoudingen kunnen dan iets afwijken.