Thaise groene currypasta, zonder gluten en lactose

Je kent ze wel, de kruidenpasta’s uit een potje of pakje. De meeste varianten zijn gewoon lekker en veel zijn er ook gluten- en lactosevrij, maar hoe leuk is het om zelf eens aan de slag te gaan in de keuken om bijvoorbeeld je eigen Thaise groene currypasta te maken. Super leuk om te doen en je keuken ruikt ook nog eens heerlijk van alle geuren en aroma’s die vrijkomen.

 



Thaise groene currypasta

Weet je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om je eigen Thaise groene currypasta te maken? Super lekker en erg leuk om zelf te doen.

Gang Currypasta, Kruiden
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Thais
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 4 porties
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 15 groene pepers
  • 4 sjalotjes
  • 4 bolletjes Chinese knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 3 schijfjes laos galanga
  • 1 limoen
  • 8 korianderwortels
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel trassi

Hoe maak je het?

  1. Was de groene pepers en snijd ze zo fijn mogelijk. De zaadjes hoeven niet verwijderd te worden, dus die kun je gewoon laten zitten.

  2. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de laos en de korianderwortels zo fijn mogelijk.

     Koriander wortels kun je kopen bij o.a. de toko. Als je deze niet kunt vinden dan kun je als alternatief ook de stengels van de koriander gebruiken. Verwijder in dat geval de korianderblaadjes van de stengels.

  3. Snijd de onderste stukken van de citroengras in kleine ringetjes en snipper deze daarna.

  4. Was de limoen en rasp de schil.

  5. Doe de groene pepers, sjalotjes, knoflook, laos, korianderwortels, limoenrasp, trassi, citroengras, komijnzaad, zwarte peper en korianderzaad bij elkaar in de vijzel en maal alles zo fijn mogelijk. 

    Je zult merken dat je keuken nu heerlijk gaat ruiken door al deze lekkere kruiden en specerijen.

  6. Ik vind vijzelen persoonlijk het leukst om te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten in de keukenmachine fijn te malen. 

    Zo nodig voeg je een beetje olie toe zodat het geheel wat plakkeriger wordt en gaat hechten als een pasta. Als je de ingrediënten in de keukenmachine doet, dan hoef je ze niet zo fijn te snijden als in de vijzel.

Notities

Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 3 tot 4 porties. Je kunt de Thaise groene currypasta ongeveer 1 week bewaren in de koelkast, maar je kunt het ook per portie invriezen.

Deze Thaise groene currypasta is natuurlijk super lekker met het Thaise groene curry met kipfilet recept van vorige week.

Eet smakelijk en veel kookplezier!

 

 

 

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in de recepten index.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

2 thoughts on “Thaise groene currypasta, zonder gluten en lactose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code