Met aardappels kun je eindeloos combineren en variëren. Lekker uit de oven, gekookt, gefrituurd, gepureerd of gebakken, maar bijvoorbeeld ook heerlijk gecombineerd met spek, ui en appel zoals deze aardappelschotel. Deze aardappelschotel met spek, ui en appel is super makkelijk om te maken en ook nog gewoon gluten- en lactosevrij.
Heerlijk met bruine boontjes, een runderworstje en een frisse salade. Benieuwd hoe je dit lekkere bijgerecht maakt? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Aardappelschotel met spek, ui en appel
Ingrediënten
- 6 middelgrote vastkokende aardappels
- 1 grote ui
- 1 grote appel
- 200 gram spekreepjes
- 1 theelepel tijm
- 1 flinke snuf knoflookpoeder
- olie of lactosevrije margarine om in te bakken
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kook de aardappels zo'n 8 minuten voor met wat zout.
- Stoom de aardappelschijfjes droog en zet even aan de kant.
- Snijd de ui in stukjes en de appel in blokjes. Halveer de aardappelschijfjes.
- Verhit wat olie of lactosevrije margarine in een wok of grote koekenpan.
- Fruit de ui glazig.
- Voeg de spekreepjes toe en bak zo'n 2 minuten mee.
- Schep nu de aardappelpartjes in de pan en roerbak deze totdat ze een lekker korstje krijgen.
- Voeg als laatste de appel toe en bak deze nog zo'n 3 minuten mee.
- Bestrooi de aardappelschotel met spek, ui en appel met 1 theelepel tijm en een flinke snuf knoflookpoeder.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Klik dan snel op deze link. Wekelijks worden nieuwe recepten toegevoegd, dus blijf ons volgen! 😀