Gezond, lekker, makkelijk en snel is deze spinazie-broccoli soep. Heerlijk met glutenvrij stokbrood of zoals op de foto, met glutenvrije soepstengels om te dippen.
Buiten is het weer nat, grijs en stormachtig. Echt weer om binnen te blijven dus. Samen lekker knutselen, kleuren of een spelletje doen. Of zoals vandaag gewoon heerlijk op de bank Netflix en Disney Channel kijken.
Deze ochtend heb ik Sophie eerder van school opgehaald. Mijn arme kleine dropje is ziek. Nee hoor, gelukkig geen glutenfout. Gewoon een flinke verkoudheid of een griepje, daar zijn we het nog niet helemaal over eens. Dus samen de hele middag onder een fleecedekentje op de bank gelegen. Uiteraard moest er wel gegeten worden. Het liefst iets gezonds, want mijn lieve meisje moet natuurlijk zo snel mogelijk opknappen, maar ook iets snels. Mama’s kunnen natuurlijk niet lang gemist worden als de kids ziek zijn. Daarom heb ik vanavond deze heerlijke spinazie-broccoli soep gemaakt. Een heerlijke maaltijdsoep boordevol vitaminen en ook nog eens binnen 30 minuten klaar.
In eerst instantie vond Sophie de soep wat verdacht. Zeg nu zelf, hij is toch wel heel erg groen. Maar toen ik de soepstengels te voorschijn haalde waarmee ze in de soep mocht dippen, toen werd het al een stuk minder eng. Sterker nog, het is eigenlijk best wel heel erg lekker.
Deze heerlijke spinazie-broccoli soep is niet alleen glutenvrij, makkelijk en snel, maar ook nog eens Vegan. Dus ook gewoon melkvrij 😉 Wil je dit lekkere gezonde glutenvrije soep recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Spinazie-broccoli soep
Ingrediënten
- 300 gram spinazie
- 1 struik broccoli
- 1 grote ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 2 middelgrote aardappels
- 2 groentenbouillonblokjes
- 1 liter water
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en de knoflook. Hoeft niet al te fijn, want straks wordt alles gepureerd.
- Schil de aardappels en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan.
- Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de broccoli en aardappelblokjes toe en roerbak even mee.
- Giet het water in de pan samen met de groentebouillonblokjes.
- Breng het geheel aan de kook en kook 8 tot 10 minuten totdat de aardappelblokjes zacht zijn.
- Voeg nu de spinazie bij het geheel samen met wat zwarte peper uit de molen en zout naar smaak.
- Pureer de spinazie-broccoli soep met de staafmixer en klaar!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Al trek gekregen in meer glutenvrije soepjes? Je vind ze allemaal op onze pagina met soepen. Of wil je juist meer Vegan recepten bekijken? Klik daarvoor op de link!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.