Spitskoolschotel met gehakt, appel en krenten

Een heerlijke en wederom makkelijke glutenvrije ovenschotel is deze spitskoolschotel met gehakt, appel en krenten.

Dit recept heb ik al een tijdje klaar liggen voor jullie, maar het is er nog even niet van gekomen om het te posten. Kleine Soof is vannacht helaas nog zieker geworden. Koorts, erg verkouden en keelpijn. Ik heb zelfs opa en oma voor vandaag af moeten bellen.  Wat een hele gezellige dag had moeten worden, wordt nu dan maar een bankhang dag. Kleine mopje onder haar dekentje naast me op de bank en ik met de laptop op schoot recepten uit werken. Zo ook dit heerlijke glutenvrije recept.

De laatste tijd heb ik natuurlijk best wel wat glutenvrije ovenschotelrecepten gemaakt en uitgewerkt. Dus is deze ook bewust even blijven liggen. Je krijgt namelijk dan een beetje te veel van dezelfde recepten achter elkaar ;-). Maar goed, weer zo een heerlijke glutenvrije ovenschotel is deze spitskoolschotel met gehakt, appel en krenten.

Een top gerecht voor een doordeweekse dag. Je hebt weinig ingrediënten nodig, het is erg makkelijk om te maken en ook nog eens lekker snel klaar. Je hebt slechts 20 minuten voorbereidingstijd nodig en de laatste 20 minuten neemt de oven het werk van je over.

Deze spitskoolschotel met gehakt, appel en krenten is zowel glutenvrij als lactosevrij.
Wil je dit recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.



Spitskoolschotel met gehakt, appel en krenten

Een heerlijke en erg makkelijke glutenvrije ovenschotel is deze spitskoolschotel met gehakt, appel en krenten welke ook nog eens snel op tafel staat.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Keyword aardappels, appel, gehakt, glutenfree, glutenvrij, krenten, lactosevrij, ovenschotel, spitskool
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 1 spitskool
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 appel
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 2 theelepels gehaktkruiden
  • 2 sjalotjes
  • krenten
  • geraspte oude kaas
  • peper en zout
  • margarine of olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm.

  2. Kook ze met wat zout in ongeveer 10 minuten gaar.

  3. Snijd de spitskool in repen van ongeveer 1 cm breed.

  4. Snipper de sjalotjes.

  5. Kook de spitskool zo'n 5 minuten voor en giet daarna af.

  6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  7. Fruit de sjalotjes met wat olie of vloeibare margarine in een koekenpan.

  8. Voeg de spekreepjes toe en bak even mee.

  9. Voeg nu ook het gehakt toe samen met de gehaktkruiden en bak dit rul. Giet het overtollige vet af.

  10. Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal.

  11. Schil de appel en snijd deze in blokjes.

  12. Meng de appelblokjes en een flinke hand krenten met de spitskool en schep dit bovenop het gehakt.

  13. Bedek de laag spitskool met gekookte aardappelschijfjes, dakpansgewijs.

  14. Bestrooi daarna royaal met de oude geraspte kaas.

  15. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de spitskoolschotel goudbruin en verder gaar worden.

Notities

Wil je nog sneller klaar zijn? Vervang dan de zelfgemaakte aardappelschijfjes voor 450 gram gram kant-en-klare aardappelschijfjes. Vind ik persoonlijk iets minder lekker, maar ook nog erg goed te eten hoor.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze heerlijke ovenschotel met spitskool en gehakt? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.



 

Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij al op Social media?

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code