Volgens mij komt het in elk gezin wel voor. Dat je eigen benamingen heb voor gerechten. Bij ons dus ook. Zo hebben wij bijvoorbeeld Patty kip, Sophie-ei en Ootje broodjes. Sophie vond deze glutenvrije rijstnoedels met kip, paksoi en kastanjechampigons zo lekker dat ze van haar ook een eigen naam moesten hebben. Sophie noedels we inmiddels ook al, dus is dit recept tot Poof noedels gedoopt.
Poof noedels zijn niet alleen heel lekker en glutenvrij, maar zijn ook erg makkelijk om te maken en staan binnen 30 minuten op tafel. Een perfect gerecht dus voor de drukke doordeweekse dagen of gewoon als je snel wilt zijn, maar toch gezond wilt eten.
Deze rijstnoedels met kastanjechampignons zijn ook heel makkelijk lactosevrij te maken door de gewone melk te vervangen door lactosevrije melk.
Zoals je ziet is dit recept voor een behoorlijke wok vol poof noedels. Wil je minder maken, halveer dan gewoon de ingrediënten. Net zo makkelijk. Wij vriezen vaak nog een gedeelte in, vandaar deze hoeveelheid. Handig voor als je echt een keertje heel weinig tijd hebt, ziek bent en geen puf hebt om te koken of als wij een keertje iets eten wat Sophie echt niet lust. Dan ontdooi ik voor haar een portie. Altijd beter dan een pizza of friet 😉
Wil je ook een keertje deze heerlijke rijstnoedels met kip, paksoi en kastanjechampignons maken? Scroll dan snel naar beneden.
Rijstnoedels met kip, paksoi en kastanjechampignons
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 2 pakken rijstnoedels 5 mm
- 1 paksoi
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 rode uien
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
- 1 rode peper
- 250 gram taugé
- 1 rode puntpaprika
- 5 eieren
- 1 scheutje (lactosevrije) melk
- 1 bakje boemboe voor bami goreng
- 2 theelepels djintan gemalen komijn
- wokolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met de djintan samen met wat peper en zout.
- Snijd vervolgens de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
- Verwijder de bladeren van de paksoi en zet deze even apart. Snijd de stelen in stukjes.
- Snipper de rode ui. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Ik gebruik hier altijd de hakmolen van de staafmixer voor. Lekker snel en het wordt mooi fijn.
- Verhit een scheutje wokolie in de wok.
- Zet intussen ook het water voor de rijstnoedels op met wat zout en bereid deze volgens de instructies op de verpakking. Ik gebruik meestal de rijstnoedels van Conimex of Fair Trade.
- Fruit de ui, knoflook, boemboe en rode peper in de wok. Voeg na ongeveer 2 minuten de kipfiletblokjes erbij en bak deze rondom lichtbruin.
- Voeg vervolgens de paksoi stelen, kastanjechampignons en de paprika toe en roerbak zo'n 5 minuten mee.
- Klop intussen de eieren los met de melk en wat peper en zout naar smaak. Roerbak de eieren in een koekenpan zodat je roer-ei krijgt. Voeg dit bij de de kip en groenten in de wok.
- Doe nu de taugé en paksoi bladeren bij het geheel en roerbak zo'n 2 minuten mee zodat de taugé lekker knapperig blijft.
- Voeg als laatste de rijstnoedels toe en schep even goed om.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
Hebben jullie ons ook al gevonden op Social Media? Op Facebook en Instagram vind je namelijk niet alleen onze gerechten, maar ook onze glutenvrije ontdekkingen zoals nieuwe producten of eetgelegenheden. Verder vind je hier ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.