Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Klaar in 45 minuten, Ovenschotels, Pastagerechten  /  7 augustus 2019

Gnocchi ovenschotel met tomaat, kaas en spekjes

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Gnocchi ovenschotel met tomaat, kaas en spekjes

We blijven nog even onze ovenschotel traditie voortzetten. Ze zijn ook zo makkelijk! Slechts 20 minuten voorbereiding en de oven doet de rest van het werk voor je. Heb jij mooi even tijd voor andere dingen. Afgelopen week heb ik voor het eerst deze glutenvrije gnocchi ovenschotel met tomaat, kaas en spekjes gemaakt voor mijn gezinnetje.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat het voor mij ook voor het eerst was dat ik gnocchi thuis gemaakt heb. Als pasta vind ik het namelijk allemaal wat plakkerig. Net als risotto trouwens, dat is ook zo’n gerecht waar ik niet echt aan kan wennen. Vind het wel lekker, maar na een paar happen ben ik er gewoon klaar mee. Maar gnocchi in een ovenschotel is het gewoon perfect. Wellicht lukt dit trucje ook met risotto ;-).

Je moet wel goed opletten met gnocchi koken dat je ze direct uit de pan schept zodra ze gaan drijven, je kookt ze namelijk al vrij snel te gaar. Dat werd bij mij even een ravage op de kookplaat, ik wilde namelijk weer eens te snel, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed.
Nog een leuk gnocchi weetje. Veel mensen spreken het woord gnocchi uit als ‘gnotsjie’, maar het is eigenlijk ‘njokkie’. Ik geef toe, ook ik moet er nog erg aan wennen en roep dan ook regelmatig ‘gnotsjie’, ha, ha.

Wil je ons recept ook eens proberen? Je vind het hieronder.

 



Gnocchi ovenschotel met tomaat, kaas en spekjes
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Gnocchi ovenschotel met tomaat, kaas en spekjes

Een super lekkere en makkelijke glutenvrije gnocchi ovenschotel met tomaat, kaas en spekjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Sleutelwoord glutenvrij, gnocchi, ovenschotel
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 800 gram gnocchi ah koelvak
  • 2 rode uien
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1 courgette
  • 200 gram cherry tomaten
  • 250 gram rookspekjes
  • 1 rode punt paprika
  • 150 gram Boursin sjalot en bieslook
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • geraspte kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Voor het fijnhakken van knoflook gebruik ik vaak een wiegemes.
  • Halveer de cherry tomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de courgette eerst in de lengte in 4 stukken en vervolgens in plakjes.
  • Zet intussen het water op voor de gnocchi met wat zout.
  • Verhit een beetje olijfolie in een wok of hapjes pan en fruit hier in de ui en knoflook.
  • Voeg de spekjes erbij en bak deze goudbruin.
  • Schep vervolgens de courgette, kerstomaatjes en paprika bij het geheel er roerbak zo'n 5 minuten mee.
  • Voeg de Boursin toe samen met de Italiaanse kruiden en een beetje peper naar smaak.
  • Kook nu de gnocchi. Op de verpakking staat 2 minuten kooktijd, maar binnen 1 minuut kwamen bij mij de eerste al bovendrijven welke ik met een schuimpaan steeds uit de pan heb geschept in het vergiet.
  • Voeg de gnocchi toe aan de rest en roer even goed door.
  • Schep het geheel in een grote ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
  • Zet de gnocchi ovenschotel met courgette, tomaat en kaas in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin worden.

Notities

Serveer een lekkere en frisse salade bij de gnocchi ovenschotel en je hebt een top maaltijd welke goed vult.
 
Wil je deze ovenschotel ook lactosevrij maken? Vervang dan de Boursin door lactosevrije roomkaas met kruiden.
 
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gerechten voor in de oven zoals deze gnocchi ovenschotel met courgette, tomaat en kaas. Je vind ze op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.



Volgen jullie Sophie en mij ook al op Social Media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • geen gluten
  • gezinsrecept
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • gnocchi
  • makkelijk recept
  • ovenschotel
  • pasta
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Rijstnoedels met kip, paksoi en kastanjechampignons
Makkelijke kip uit de oven

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen