Rijstnoedels met kip, paksoi en kastanjechampignons
5 van 3 Stemmen
Snel, lekker en makkelijk zijn deze heerlijke glutenvrije rijstnoedels met kip, paksoi en kastanjechampignons. Deze poof noedels zijn ook heel makkelijk lactosevrij te maken.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Oosters
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Ingrediënten
500gramkipfilet
2pakkenrijstnoedels 5 mm
1paksoi
250gramkastanjechampignons
2rode uien
2bolletjesChinese knoflookof 3 teentjes
1rode peper
250gramtaugé
1rode puntpaprika
5eieren
1scheutje(lactosevrije) melk
1bakjeboemboe voor bami goreng
2theelepelsdjintangemalen komijn
wokolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met de djintan samen met wat peper en zout.
Snijd vervolgens de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
Verwijder de bladeren van de paksoi en zet deze even apart. Snijd de stelen in stukjes.
Snipper de rode ui. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Ik gebruik hier altijd de hakmolen van de staafmixer voor. Lekker snel en het wordt mooi fijn.
Verhit een scheutje wokolie in de wok.
Zet intussen ook het water voor de rijstnoedels op met wat zout en bereid deze volgens de instructies op de verpakking. Ik gebruik meestal de rijstnoedels van Conimex of Fair Trade.
Fruit de ui, knoflook, boemboe en rode peper in de wok. Voeg na ongeveer 2 minuten de kipfiletblokjes erbij en bak deze rondom lichtbruin.
Voeg vervolgens de paksoi stelen, kastanjechampignons en de paprika toe en roerbak zo'n 5 minuten mee.
Klop intussen de eieren los met de melk en wat peper en zout naar smaak. Roerbak de eieren in een koekenpan zodat je roer-ei krijgt. Voeg dit bij de de kip en groenten in de wok.
Doe nu de taugé en paksoi bladeren bij het geheel en roerbak zo'n 2 minuten mee zodat de taugé lekker knapperig blijft.
Voeg als laatste de rijstnoedels toe en schep even goed om.
Opmerkingen
De boemboe voor bami goreng gebruik ik vaak van het merk Kokki Djawa of Koningsvogel. Deze zijn glutenvrij.Veel kook plezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie