Aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes

Sinds Sophie weer lactose mag, zijn wij helemaal fan van gerechten met kruiden roomkaas. Ik bedenk er dan ook echt recepten om heen. De Paturain en Boursin met knoflook en kruiden zijn hier absoluut favoriet. Vooral de combinatie met aardappels vinden wij heel erg lekker zoals laatst de andijvie ovenschotel met runderworstjes. Maar om nu weer hetzelfde gerecht in korte tijd op tafel te zetten…. Zeker als je natuurlijk je eigen glutenvrije foodblog hebt en een passie voor het bedenken van recepten en koken. Een aantal weken geleden heb ik deze heerlijke glutenvrije aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes bedacht.

Net weer eventjes anders, maar wederom super lekker geworden. En uiteraard weer makkelijk om te maken. Het duurt wel ongeveer een uurtje voor dat alles klaar is. Hoewel?! Je hebt eigenlijk slechts 20 minuutjes voorbereidingstijd nodig en de laatste 40 minuten doet de oven de rest van het werk. Mooi tijd om tussendoor nog even te stofzuigen of een wasje op te hangen.

Eet je ook lactosevrij? Geen probleem! Vervang dan de kruidenroomkaas door een lactosevrije variant en let bij de geraspte kaas op dat je een Hollandse harde kaas hebt.

Wil je deze heerlijke aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes ook eens maken? Je vind het recept hieronder.



Aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes

Een heerlijke glutenvrije aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes. Heerlijk als avond eten, maar ook perfect als buffetgerecht.

Gang Aardappelgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Keyword glutenfree, glutenvrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 800 gram aardappels
  • 1 grote krop andijvie of 500 gram voorgesneden
  • 275 gram rookspek reepjes
  • 1 rode ui
  • 5 lente-uitjes
  • 225 gram roomkaas met knoflook en kruiden
  • 5 eieren
  • 5 gram bieslook
  • geraspte kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Kook de aardappels met wat zout in 10 minuten gaar. Laat vervolgens de aardappelplakjes even een beetje afkoelen.

  3. Snijd de andijvie in reepjes van ook ongeveer 1 cm dik. Kook de andijvie 5 minuutjes. Je kunt ook kiezen voor rauwe andijvie. Snijd dan de reepjes wat fijner. Wil je lekker snel zijn? Dan kun je natuurlijk ook voorgesneden andijvie gebruiken.

  4. Snipper de rode ui en bak deze samen met de rookspekjes in wat olijfolie totdat de spekjes mooi bruin zijn. Schep het geheel op een stuk keukenpapier en laat even uit lekken.

  5. Snijd de aardappelschijfjes in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de lente-uitjes in ringetjes.

  6. Meng de roomkaas met de eieren en wat peper en zout naar smaak.

  7. Knip de bieslook in stukjes en meng dit door het eiermengsel.

  8. Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in met wat boter.

  9. Meng de rookspekjes, rode ui, andijvie, lente-uitjes en aardappelblokjes door elkaar en verdeel dit over de springvorm.

  10. Giet het eiermengsel over het geheel en bestrooi daarna royaal met de geraspte kaas.

  11. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Je aardappeltaart is goed als het ei helemaal gestolt is.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gerechten zoals deze aardappeltaart met andijvie? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.



Volgen jullie onze avonturen ook al op Social media?

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code