Het is alweer behoorlijk lang geleden dat ik voor het laatst een lekker gluten- en lactosevrij soeprecept heb geplaatst. Morgen precies een jaar geleden zag ik zojuist. Namelijk de kippensoep. Oeps! ? En dat terwijl soepjes eigenlijk mega lekker, veelzijdig en helemaal niet ingewikkeld hoeven zijn.
Dus tijd voor nieuwe soeprecepten op Sophie Glutenvrij. Maar ja, wat voor soep moet het dan worden?! Op zulke momenten lijkt alles ineens lekker en zou ik het liefst alle ideeën tegelijk uitwerken. Maar ja, dat kan natuurlijk niet.
Goed, dus plan bijstellen. Wat ligt er op dit moment in de koelkast waar ik een lekkere soep mee zou kunnen maken? Sowieso behoorlijk wat paprika’s en ook nog wat tomaten op de fruitschaal welke echt op moeten. Uiteindelijk is het deze heerlijke pittige paprika-tomatensoep geworden. Super lekker met bijvoorbeeld wat glutenvrij stokbrood en huisgemaakte hummus.
Tipje! Deze paprika-tomatensoep kun je heel makkelijk invriezen in porties. Makkelijk als je een keertje wat minder tijd hebt om te koken, maar toch iets lekkers en gezonds wilt eten.
Het recept voor de huisgemaakte hummus plaats ik binnenkort ook op de website. Het recept voor de pittige tomaten-paprikasoep (of paprika-tomatensoep) vind je hier onder!
Pittige paprika-tomatensoep
Ingrediënten
- 1 kg tros tomaten
- 4 rode punt paprika's
- 2 rode pepers
- 1 grote ui
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 2 liter water
- 3 groentenbouillonblokjes knorr
- 5 takjes platte peterselie
- 4 takjes basilicum
- 3 takjes tijm
- 3 takjes oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en snijd de knoflook in stukjes. Verwijder vervolgens de zaadlijsten van de rode pepers en snijd ook deze in stukjes.
- Was de rode paprika's en tomaten. Snijd daarna de paprika's in blokjes en de tomaten in grove stukken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper gedurende zo'n 2 minuten.
- Voeg daarna de blokjes rode paprika toe en bak deze zo'n 10 minuten mee. Let goed op dat het geheel niet aanbakt.
- Schep nu de tomaten in de pan en bak deze mee totdat ze zacht zijn.
- Nu is het de buurt aan de kruiden. Pluk de blaadjes van de takjes oregano, basilicum, blad peterselie en tijm van de steeltjes en voeg dit bij het tomaat-paprika mengsel.
- Schep daarna 2 theelepels paprikapoeder in de pan. Breng het geheel verder op smaak met wat peper en zout.
- Als laatste voeg je 2 liter water toe met 3 groentenbouillonblokjes. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep met de staafmixer en klaar!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije gerechten voor tussen de middag? Kijk dan ook eens op onze pagina met lunchgerechten!