Gepofte aardappels met bacon en crème fraîche

Een verzoekje van mijn allerliefste hubby Patrick. Potato skins with bacon oftewel gepofte aardappels met bacon en crème fraîche uit de oven. Een heerlijk bijgerecht wat erg lekker is met bijvoorbeeld broccoli of bruine boontjes. Maar deze jacket potatoes met bacon zijn ook nog eens perfect lunch. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade.

Lastig om te maken? Wel nee! Laat je niet weerhouden door de kooktijd. Uiteindelijk ben je er helemaal niet zolang mee bezig als je zou denken. De oven doet namelijk het meeste werk voor je 😉

Als trek gekregen?! Het recept vind je hieronder!



Gepofte aardappels met bacon en crème fraîche

Deze gepofte aardappels met bacon en crème fraîche zijn een heerlijk gluten- en lactosevrij aardappelrecept wat bij veel gerechten past.

Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht, Lunchgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 1 hour 25 minutes
Totale tijd 1 hour 35 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 8 plakjes bacon
  • 200 gram lactosevrije crème fraîche Arla of MinusL
  • 2 flinke handen Goudse jong belegen geraspte kaas
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)

  2. Was de aardappels, dep ze goed droog en verwijder eventuele plekjes of staartjes. Wikkel de aardappels vervolgens in de aluminiumfolie. Pof de aardappels in het midden van de oven gedurende zo'n 60 minuten gaar.

  3. Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes en zet deze even aan de kant.

  4. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Verdeel de olie met een stukje keukenpapier over de pan. Bak de plakjes bacon totdat ze lekker krokant zijn. Breek de bacon daarna in stukjes.

  5. Haal de gepofte aardappels, zodra ze klaar zijn, direct uit de folie. Snijd ze in de lengte door en laat een beetje afkoelen.

  6. Schep de aardappels heel voorzichtig leeg met een lepel en zorg daarbij dat de schillen in tact blijven. Het vruchtvlees van de aardappels hebben we straks ook weer nodig, dus bewaar dit bijvoorbeeld in een kom

  7. Zet de aardappelschillen terug in de oven gedurende zo'n 10 minuten totdat ze lekker knapperig zijn.

  8. Meng intussen het aardappelkruim samen met de crème fraîche, lente-uitjes, bieslook, bacon snippers, geraspte kaas en wat peper en zout naar smaak door elkaar.

  9. Haal de aardappelschillen uit de oven en vul ze vervolgens met de aardappelpuree.

  10. Zet de gepofte aardappels met bacon en crème fraîche wederom terug in de oven. Dit keer zo'n 15 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

Notities

Vaak krijg ik de reactie dat kaas toch niet lactosevrij is. Ja en Nee. De zachte kazen zijn inderdaad niet lactosevrij, dat klopt. Maar veel harde kazen zijn dat wel zoals Parmezaanse kaas of gorgonzola, maar ook onze Hollandse harde kazen.

Dit komt door het stremsel proces. Door dit proces breken de melksuikers (lactose) af, waardoor deze soorten door de meeste mensen met een lactose-intolerantie gewoon gegeten kunnen worden. Je kunt de lactose in de kaas eenvoudig controleren door het etiket te checken.

Daar zie je, naast vet en energie onder andere de koolhydraten staan. Daaronder staat de tekst "waarvan suikers". Als deze suikers op '0' staan, dan is de kaas lactosevrij.

Wij eten vaak jong belegen Goudse kaas en dat gaat prima hier. 


 

Alvast veel kookplezier gewenst en eet smakelijk!

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije aardappelrecepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met aardappelgerechten.



 

Wil je vanaf nu niets meer missen van Sophie Glutenvrij? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang als eerste onze nieuwste recepten en berichten in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code