Kip Kerrie Madras, glutenvrij, lactosevrij en melkvrij

Voordat we ‘s avonds glutenvrij gingen eten voor Sophie, aten wij regelmatig Kip Kerrie Madras. Lekker makkelijk uit een pakje, kip en groente toevoegen, rijst erbij koken en klaar! Helaas bevatten al deze pakjes gluten, dus zat er niets anders op dan zelf dit gerecht te gaan maken.

Na een aantal pogingen is het me inderdaad gelukt om zelf een glutenvrije maar ook nog eens een lactose- en melkvrije Kip Kerrie Madras met rijst op tafel te zetten. Uiteraard wil ik het recept graag met jullie delen.

Print recept

Kip Kerrie Madras

Een makkelijk en super lekker recept om zelf thuis kip kerrie madras te maken. Heerlijk met witte rijst. Deze variant is glutenvrij, lactosevrij en melkvrij. Veel kookplezier

Gang Hoofdgerecht, wereldgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 1 rode punt paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote rode ui
  • 2 eetlepels Curry Madras kruiden
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • peper en zout
  • maizena
  • 5 eetlepels wokolie
  • 1 tablet groentebouillon
  • 400 gram rijst
  • 1 tablet kippenbouillon

Hoe maak je het?

  1. Meng 2 eetlepels wokolie met 2 eetlepels Curry Madras kruiden tot een marinade. Snij de kipfilet in blokjes en meng deze door de marinade. Laat ongeveer een half uurtje staan.

  2. Snij ondertussen de rode ui in blokjes en de paprika's in wat grovere stukken.
  3. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.

  4. Je kunt ondertussen de rijst opzetten. Ik gebruik altijd Pandan rijst, maar je kan natuurlijk ook elke andere rijst soort nemen. Ik voeg altijd een kippenbouillonblokje toe aan de rijst voor wat extra smaak.


  5. Verhit een scheutje wokolie in een grote hapjes pan of in de wok. Fruit de rode ui, knoflook en rode peper 1 minuutje. Voeg nu de kip erbij en bak deze even rondom. Schep vervolgens de groene- en rode paprika in de wok en bak deze zo'n 3 minuten mee.

  6. Meng een eetlepel maizena met een scheutje van de kokosmelk. Voeg de rest van de kokosmelk toe aan de kip, ui en paprika en roer even door. Vervolgens voeg je 2 eetlepels kerriepoeder toe en roer nogmaals even goed door.

  7. Voeg nu een tablet groentebouillon toe aan de Kip Kerrie Madras  Vervolgens voeg je nu het maizena kokosmelkpapje toe en breng het geheel weer aan de kook. Blijf regelmatig doorroeren tot de saus wat indikt. Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.

Inmiddels staan er nog meer wereldgerechten op de website zoals bobotie, kip tandoori en beef shanghai

 

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

 

 www.sophieglutenvrij.nl

 

3 thoughts on “Kip Kerrie Madras, glutenvrij, lactosevrij en melkvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code