De lekkerste kip tandoori maak je natuurlijk gewoon zelf. Met dit recept kun je dit heerlijke gerecht vrij makkelijk zelf maken en het staat ook nog eens binnen 3 kwartier op tafel.
Update 27 januari 2024. Dit glutenvrije kip tandoori recept was een van mijn eerste glutenvrije recepten. Toen ook nog lactosevrij omdat Sophie een tijdelijke lactose-intolerantie had. Dit had nog te maken met het herstel van haar dunne darm. Inmiddels mag ze gelukkig weer lactose, dus maken wij deze zalige glutenvrije kip tandoori met Griekse yoghurt. In onze vorige versie vervingen we de Griekse yoghurt voor Alpro nature. Dat werkt prima en doet zeker niet af aan de smaak.
Afgelopen week heb ik sinds lange tijd weer eens deze toch wel zalige kip tandoori gemaakt. Lekker met witte rijst erbij en papadums. Die laatste kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen en zijn gewoon glutenvrij. Ook heb ik direct maar nieuwe foto’s gemaakt ven het gerecht. Kon echt zien aan de foto dat ik net begonnen was met ons glutenvrije foodie avontuur, ha,ha. Maar goed, dat maakte het gerecht gelukkig niet minder lekker. Sophie heeft de volgende dag de kip tandoori meegenomen naar school in haar thermos lunchpot en er nogmaals van genoten.
Al trek gekregen in onze tandoori kip?! Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Kip tandoori
Ingrediënten
- 700 gram kipfilet
- 300 gram Griekse yoghurt Dodoni
- 1 rode punt paprika
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 1 stuk gember ongeveer 2 bij 2 cm
- 2 bolletjes solo knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel limoensap
- 1,5 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel garam masala
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 1,5 theelepel gemalen koriander ketoembar
- 0,5 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- zout
Hoe maak je het?
- Schenk de Griekse yoghurt in een kom. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit bij de yoghurt.
- Schil het stukje gember en rasp dit boven de kom met yoghurt. Voeg nu het limoensap, de paprikapoeder, fijngehakte koriander, garam masala, cayennepeper, ketoembar, kurkuma en een snufje zout toe.
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een andere kom. Schep 6 eetlepels van de saus (yoghurt-kruidenmengsel) bij de kipfilet en meng alles even goed door. Zet de kipfilet in de koelkast en laat minstens een half uur staan.
- Snijd intussen de rode- en gele paprika in blokjes. Snipper de rode ui.
- Verhit een beetje olijfolie in de wok of hapjes pan. Fruit de ui. Voeg na ongeveer 1 minuut de paprika blokjes toe en roerbak deze zo'n 3 minuten mee.
- Voeg nu de kipfilet toe en bak deze zo'n 5 minuten. Schep regelmatig om. Schenk als laatste de rest van de saus in de pan en nog zo'n 10 minuten doorpruttelen.
- Serveer de kip tandoori met witte rijst, een frisse salade of glutenvrije naan.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!