Sophie’s glutenvrije verjaardag

Sophie 3 jaar
Sophie 3 jaar

Ongeveer een maand na de diagnose Coeliakie vierde Sophie haar 3e verjaardag. Ze wist al exact wat ze wou hebben. Toen ik nog werkte als taartdecorateur, voor mijn bedrijf Sophie’s Bakery, zat Sophie vaak bij mij aan tafel terwijl ik met de taarten, cupcakes en koekjes bezig was en wist daardoor goed wat ze wilde hebben.

 

Een Blaze taartje om de kaarsjes uit te blazen, een Paw Patrol taart voor haar feest, Paw Patrol cupcakes en koekjes in de vorm van het getal 3. Normaal gesproken draaide ik daar mij hand natuurlijk niet voor om, maar nu alles glutenvrij moest, werd het al een stukje lastiger.

Sweet Table voor Sophie
Sweet Table voor Sophie

De koekjes die ik uitprobeerde bleven maar uitlopen of gingen uit zichzelf rijzen, terwijl ik ze graag vormvast wilde. De glutenvrije cupcake mix vond ik echt niet lekker, evenals de biscuitmix. Het smaakte allemaal erg chemisch. De glutenvrije botercréme mix voor de cupcakes was ook hopeloos om mee te werken. Het goedje wilde maar niet opstijven en bleef schiften. Het leek wel alsof ik voor het eerst iets bakte. Wat een drama. Voor mij geen Funcakes glutenvrije mixen meer. Mijn ervaring met Madame LouLou is een stuk beter.

Appeltaart
Appeltaart

Uiteindelijk is het wel goed gekomen en vond ik persoonlijk de glutenvrije appeltaart nog het lekkerst, samen met de koekjes. Gelukkig was de ganache, waar de taart mee was afgesmeerd, ook erg geslaagd en de vullingen waren ook erg lekker. O ja, deze had ik zelf gemaakt……wellicht de volgende keer toch maar alles zelf doen…..blijft toch het lekkerst 😉

 

Sophie’s glutenvrije verjaardagGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code