Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Klaar in 45 minuten, Oosterse gerechten, Wereldgerechten, Wokgerechten  /  24 januari 2018

Beef Shanghai, gluten- en lactosevrij

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Beef Shanghai, gluten- en lactosevrij

Als je ineens coeliakie blijkt te hebben en ook nog eens lactose-intolerantie dan kunnen sommige producten helaas niet meer. Zo ook de makkelijke gerechten uit een pakje. En omdat het niet meer kan, zijn dat de gerechten die je juist het meest gaat missen.

De Kip kerrie madras, Bobotie en Kip Tandoori heb ik al eerder met jullie gedeeld en vanaf vandaag hoef je de Beef Shanghai ook niet meer te missen.  Zie hieronder het recept 😀



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Beef Shanghai

Eindelijk is het gelukt om een lekkere Beef Shanghai te maken welke ook nog eens gluten- en lactosevrij is. 
Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Chinees, Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1,5 theelepel 5-spices Chinese kruiden
  • 2 eetlepels glutenvrij paneermeel
  • 1 eetlepel ketjap manis inproba is glutenvrij
  • glutenvrije bloem
  • olijfolie
  • ............................................................................................
  • Voor de saus:
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 theelepel 5-spices Chinese kruiden
  • 1 theelepel koriander ketoembar
  • 1 limoen
  • 400 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • maizena
  • olijfolie
  • 1 klein handje sesamzaadjes
  • .............................................................................................
  • Verder heb je nodig:
  • 2 kleine preien
  • 200 gram taugé
  • 500 gram glutenvrije tagliatelle of -linguine
  • 1 runderbouillonblokje

Instructies

  • Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een kom en voeg hierbij de knoflook, 2 el glutenvrij paneermeel, 1 eetlepel ketjap manis, 1,5 el paprikapoeder, 2 tl cayennepeper, 1,5 el uienpoeder en 1,5 tl 5-spices Chinese kruiden.
  • Kneed alles goed door en draai balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm doorsnede. Rol de balletjes door wat glutenvrij bloem en zet even apart.
  • Snijd de preien in dunne ringetjes en spoel deze goed af samen met de taugé. Zet de prei en taugé ook even apart.
  • Verhit voor de saus in een steelpan een flinke scheut olijfolie samen met 2 el bruine basterdsuiker. Laat de suiker oplossen in de olie. Voeg nu voorzichtig het water toe. De suiker gaat nu even stropen, maar dat komt vanzelf goed. Gewoon blijven roeren.
  • Voeg nu 5 el ketjap manis toe, 1,5 tl 5-spices Chinese kruiden, 1 el knoflookpoeder, een runderbouillonblokje en 1 tl gemalen koriander (ketoembar). Snijd de limoen doormidden en knijp het sap boven de pan uit. 
  • Maak een papje van maizena met een beetje water zoals op de verpakking staat beschreven. Roer dit door de saus totdat de saus indikt. Zet het vuur laag.
  • Zet ondertussen het water voor de glutenvrije tagliatelle of -linguine met wat zout en een runderbouillonblokje en kook deze volgens de verpakking.
  • Verhit in een wok of hapjes pan een flinke scheut olijfolie en voeg hier de balletjes gehakt aan toe. Bak de balletjes rondom bruin.
  • Voeg nu de prei toe en roerbak deze zo'n 3 minuten mee. Vervolgens voeg je de taugé toe en roerbak nog even 1 minuutje mee.
  • Schenk nu de saus bij de gehaktballetjes en strooi er wat sesamzaadjes bij. Roer de saus door de gehaktballetjes.
  • Schep wat mie (de tagliatelle of de linguine) op een bord en schep hier de Beef Shanghai bovenop. Garneer met wat sesamzaadjes.

Notities

Wij hebben weer genoten van deze heerlijke Beef Shanghai. Ik hoop jij ook.
Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

Meer gluten- en lactosevrij recepten vind je in onze recepten index

 

www.sophieglutenvrij.nl



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • beef shanghai
  • Chinees
  • glutenvrij
  • glutenvrije beef shanghai
  • lactosevrij
  • wereldgerechten
  • wokgerecht

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Indiase kip curry met mango, doperwten en peultjes
Provençaalse aardappeltjes uit de oven

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen