Beef Shanghai, gluten- en lactosevrij

Als je ineens coeliakie blijkt te hebben en ook nog eens lactose-intolerantie dan kunnen sommige producten helaas niet meer. Zo ook de makkelijke gerechten uit een pakje. En omdat het niet meer kan, zijn dat de gerechten die je juist het meest gaat missen.

De Kip kerrie madras, Bobotie en Kip Tandoori heb ik al eerder met jullie gedeeld en vanaf vandaag hoef je de Beef Shanghai ook niet meer te missen.  Zie hieronder het recept 😀



Beef Shanghai

Eindelijk is het gelukt om een lekkere Beef Shanghai te maken welke ook nog eens gluten- en lactosevrij is. 

Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Chinees, Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 45 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1,5 theelepel 5-spices Chinese kruiden
  • 2 eetlepels glutenvrij paneermeel
  • 1 eetlepel ketjap manis inproba is glutenvrij
  • glutenvrije bloem
  • olijfolie
  • ............................................................................................
  • Voor de saus:
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 theelepel 5-spices Chinese kruiden
  • 1 theelepel koriander ketoembar
  • 1 limoen
  • 400 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • maizena
  • olijfolie
  • 1 klein handje sesamzaadjes
  • .............................................................................................
  • Verder heb je nodig:
  • 2 kleine preien
  • 200 gram taugé
  • 500 gram glutenvrije tagliatelle of -linguine
  • 1 runderbouillonblokje

Hoe maak je het?

  1. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een kom en voeg hierbij de knoflook, 2 el glutenvrij paneermeel, 1 eetlepel ketjap manis, 1,5 el paprikapoeder, 2 tl cayennepeper, 1,5 el uienpoeder en 1,5 tl 5-spices Chinese kruiden.

  2. Kneed alles goed door en draai balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm doorsnede. Rol de balletjes door wat glutenvrij bloem en zet even apart.

  3. Snijd de preien in dunne ringetjes en spoel deze goed af samen met de taugé. Zet de prei en taugé ook even apart.

  4. Verhit voor de saus in een steelpan een flinke scheut olijfolie samen met 2 el bruine basterdsuiker. Laat de suiker oplossen in de olie. Voeg nu voorzichtig het water toe. De suiker gaat nu even stropen, maar dat komt vanzelf goed. Gewoon blijven roeren.

  5. Voeg nu 5 el ketjap manis toe, 1,5 tl 5-spices Chinese kruiden, 1 el knoflookpoeder, een runderbouillonblokje en 1 tl gemalen koriander (ketoembar). Snijd de limoen doormidden en knijp het sap boven de pan uit. 

  6. Maak een papje van maizena met een beetje water zoals op de verpakking staat beschreven. Roer dit door de saus totdat de saus indikt. Zet het vuur laag.

  7. Zet ondertussen het water voor de glutenvrije tagliatelle of -linguine met wat zout en een runderbouillonblokje en kook deze volgens de verpakking.

  8. Verhit in een wok of hapjes pan een flinke scheut olijfolie en voeg hier de balletjes gehakt aan toe. Bak de balletjes rondom bruin.

  9. Voeg nu de prei toe en roerbak deze zo'n 3 minuten mee. Vervolgens voeg je de taugé toe en roerbak nog even 1 minuutje mee.

  10. Schenk nu de saus bij de gehaktballetjes en strooi er wat sesamzaadjes bij. Roer de saus door de gehaktballetjes.

  11. Schep wat mie (de tagliatelle of de linguine) op een bord en schep hier de Beef Shanghai bovenop. Garneer met wat sesamzaadjes.

Notities

Wij hebben weer genoten van deze heerlijke Beef Shanghai. Ik hoop jij ook.

Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

Meer gluten- en lactosevrij recepten vind je in onze recepten index

 

www.sophieglutenvrij.nl



7 thoughts on “Beef Shanghai, gluten- en lactosevrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code