Kabeljauw met noedels, spinazie en broccoli

Na alle super lekkere ovenschotels en stamppotten is het eventjes tijd voor een keer wat anders op tafel. Natuurlijk wel iets gezonds, makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar is. O ja, het moest ook nog iets zijn met vis, want daar had ik erg veel trek in. En met noedels, want dat is een van Sophie’s favorieten. Ook hadden we nog het een en ander aan groenten in de koelkast staan wat op moest. Dit zijn vaak de leukste recept uitdagingen. Een lijstje met wensen en producten en dan er iets lekkers van maken. Het resultaat?! Deze heerlijke Oosterse kabeljauw met noedels, spinazie, broccoli en sugar snaps.

Echt super lekker geworden en zeker voor herhaling vatbaar. Deze kabeljauw met noedels, spinazie, broccoli en sugar snaps is niet alleen glutenvrij, maar ook melkvrij.

In mijn recepten gebruik ik vaak knoflook-, rode peper- en soms gember puree. Daar bedoel ik deze tubetjes mee van Santa Maria. Deze zijn onder andere te koop bij Albert Heijn.

 

 

Ben je benieuwd naar ons recept en wil je deze heerlijke kabeljauw met noedels ook eens maken? Lees snel verder hieronder!



Kabeljauw met noedels, spinazie, broccoli en sugar snaps

Makkelijk, snel en gezond is deze heerlijke Oosterse kabeljauw met noedels, spinazie, broccoli en sugar snaps.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Oosters
Keyword broccoli, glutenfree, glutenvrij, kabeljauw, noedels, spinazie, sugar snaps, taugé
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw
  • 300 gram spinazie
  • 1 kleine struik broccoli
  • 150 gram sugar snaps
  • 250 gram taugé
  • 2 rode uien
  • 250 gram glutenvrije noedels
  • 1 rode punt paprika
  • 2 theelepels palmsuiker
  • 2 theelepels knoflook puree
  • 2 theelepels rode peper puree
  • 2 theelepels gember poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel glutenvrije oestersaus
  • 2 eetlepels ketjap manis glutenvrij
  • 2 eetlepels rijstolie of wokolie
  • zout
  • ...........................................................................................
  • De marinade:
  • 2 eetlepels glutenvrije oestersaus
  • 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis
  • 2 theelepels knoflookpuree
  • 1 theelepel rode peper puree
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder

Hoe maak je het?

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Dus 2 eetlepels glutenvrije ketjap, 2 eetlepels glutenvrije oestersaus, 2 theelepels knoflookpuree, 1 theelepel rode peper puree, 1 theelepel gemalen komijn en 1 theelepel gemberpoeder door elkaar tot een marinade

  2. Snijd de kabeljauw in stukjes van 2 bij 2 cm en leg deze in de marinade.

  3. Snijd intussen de paprika in blokjes en de sugar snaps in 3-en.

  4. Snipper de rode ui.

  5. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

  6. Kook de glutenvrije noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het visbouillonblokje en wat zout.

  7. Verhit een scheutje rijstolie of wokolie in de wok en bak hierin de ui, rode peper puree, knoflookpuree, kurkuma, gemberpoeder, palmsuiker, oestersaus, ketjap en gemalen komijn.

  8. Voeg 50 ml water toe tegen het aanbakken.

  9. Schep de paprika, broccoli en sugar snaps in de wok en roerbak even mee.

  10. Voeg nu de spinazie in delen toe en laat deze slinken. Roer regelmatig om.

  11. Verhit intussen een scheutje rijst- of wokolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw rondom bruin. Een paar minuutjes in genoeg. De kabeljauw mag niet uit elkaar vallen.

  12. Voeg de glutenvrije noedels bij de vis en groenten samen met de taugé en roer even goed door.

  13. Als laatste voeg je de stukjes kabeljauw toe. Roer nogmaals goed door.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Vaak krijg ik de vraag van welk merk en waar ik de glutenvrije oestersaus koop. Deze koop ik bij de toko of Turkse supermarkt van het merk Lee kum kee. Zie ook de bijgevoegde foto. De glutenvrije ketjap gebruik ik altijd van het merk Inproba. Deze is in de meeste supermarkten te koop.

 

Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije gerechten? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden, maar ook op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten.

 

 

 



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code