Italiaanse ovenschotel met aardappels en gehakt

Deze Italiaanse ovenschotel met aardappels en gehakt was eigenlijk niet helemaal gepland. Op het menu stond namelijk pasta met tomatensaus, gehakt en groenten. Maar ja, als je de pasta bent vergeten te kopen komt er niet zo heel veel van terecht. Okay, je kunt dan natuurlijk 2 dingen doen. Naar de winkel crossen en een pak glutenvrije pasta halen of een alternatief zoeken in de keuken. Dat laatste heb ik gedaan, want ik had toch echt geen zin meer om in de storm en regen naar buiten te gaan. Dus snel wat aardappelschijfjes voorgekookt, kaas erover en hopla de oven in. En het is me toch lekker geworden. Zeker voor herhaling vatbaar.

Ook al trek gekregen?! Je vind het recept hieronder.



Italiaanse ovenschotel met aardappels en gehakt

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • 350 gram rundergehakt
  • jong belegen geraspte kaas
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1/3 rode paprika
  • 1/3 groene paprika
  • 1/3 gele paprika
  • 1 kleine prei
  • 1 middelgrote rode ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 gram champignons
  • 2 takjes basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Kook de aardappelschijfjes zo'n 8 minuten voor.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  3. Snipper de rode ui en hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.

  4. Snijd de paprika's in blokjes en de prei in ringen.

  5. Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd de hoedjes in plakjes.

  6. Hak de verse basilicum fijn.

  7. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui, knoflook en rode peper.

  8. Voeg het gehakt toe en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul.

  9. Voeg nu de paprika's, champignons en prei toe en roerbak even mee.

  10. Als laatste voeg je de tomatenblokjes, samen met de oregano en basilicum toe. Roer alles nog even goed door.

  11. Vul een ovenschaal met het gehakt- en groentenmengsel. Ik heb een ronde ovenschaal gebruikt van 24 cm doorsnede.

  12. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de vulling en bestrooi daarna royaal met de geraspte kaas.

  13. Zet de Italiaanse ovenschotel in het midden van de oven en laat in zo'n 20 tot 25 minuten gaar een goudbruin worden.

Notities

In dit recept heb ik zelf de aardappelschijfjes gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een zakje kant-en-klare voorgekookte aardappelschijfjes te gebruiken. Scheelt weer tijd 😉

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer van dit soort gerechten zoals deze heerlijke Italiaanse ovenschotel met aardappels en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code