Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Oosterse gerechten, Soepen, Wereldgerechten  /  10 januari 2019

Soto ajam, Indonesische kippensoep

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Soto ajam, Indonesische kippensoep

Soto ajam is een Indonesische maaltijdsoep waar je lekker mee kunt variëren. Ideaal ook als je bijvoorbeeld wat restjes hebt zoals aardappel, rijst, sperzieboontjes of andere groenten. Wij noemen deze soep daarom ook wel kliekjessoep. Je zet er wat gebakken uitjes (bawang goreng), gekookte eieren, lente-uitjes, mihoen en kroepoek bij een je hebt een heerlijke maaltijd.

De aardappels, rijst, sperziebonen, mihoen etc. zet ik er altijd in aparte bakjes bij, zodat iedereen kan pakken wat hij of zij zelf lekker vind. Staat ook altijd erg gezellig op tafel vind ik. Hete soto erover, met eventueel wat ketjap en/of sambal erdoor om het wat pittiger te maken, en smullen maar.

Je vind hieronder ons recept!

 



Soto ajam
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Soto ajam, Indonesische kippensoep

Een heerlijke gluten- en lactosevrije (ook melkvrij) Indonesische kippensoep waar je lekker mee kunt variëren.
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 3 grote kippenbouten
  • 2 stengels citroengras sereh
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2,5 liter water
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 cm gember
  • 1 ui
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 1 rode peper
  • 1,5 theelepel laos
  • 1,5 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 200 gram taugé
  • 250 gram sperziebonen
  • 3 grote aardappels
  • 4 eieren
  • 4 lente-uitjes
  • gebakken uitjes
  • 1 blok mihoen
  • peper en zout
  • olie

Instructies

  • Doe de kippenbouten in een grote soeppan samen met het water en 2 kippenbouillonblokjes. 
  • Kneus het citroengras en doe deze samen met de laurierblaadjes in de pan. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Doe de gember, ui, rode peper, knoflook, kurkuma, gemalen koriander, gemalen komijn en laos in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en maal het geheel fijn.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en roerbak de boemboe zodat de aroma's goed vrij komen.
  • Schep de boemboe bij de kip in de pan en roer even goed door.
  • Kook intussen de aardappels, rijst en sperziebonen. Kook ook de eieren hard. Vaak heb ik nog wel wat kliekjes aardappel, rijst of groenten staan welke ik gebruik. Scheelt weer werk.
  • Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Was de taugé en laat even uitlekken.
  • Haal na zo'n 45 tot 60 minuten de kip uit de pan. Verwijder het vel en trek het vlees los van de botten met 2 vorken.
  • Doe de kip weer terug in de pan. Haal het citroengras uit de pan. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de gekookte aardappel in stukjes en doe ze in een schaaltje. Pel de eieren en halveer ze. Stop ook deze in een schaaltje. Hetzelfde doe je met de taugé, rijst, mihoen en lente-ui.
  • Zet de schaaltjes op tafel en geef iedereen een kom.
  • Iedereen kan nu zelf pakken wat hij of zij lekker vind en dit in de kom doen. Schep een flinke lepel soep met kip in de kom, bestrooi met wat gebakken uitjes en leg er een half ei boven op.

Notities

Lekker met wat extra kroepoek erbij.
 
De mihoen kook ik niet voor. Omdat de soep al erg heet is, wordt de mihoen vanzelf binnen 2 tot 3 minuten zacht.
Je kunt de soto ajam eventueel verder op smaak brengen met wat sambal en/of ketjap.
 
Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey

Meer Oosterse recepten vind je ook op onze pagina met wokgerechten.



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • aardappel
  • ei
  • foodblog
  • glasnoedels
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • Indische kippensoep
  • Indonesische kippensoep
  • kip
  • lactosevrij
  • melkvrij
  • rijst
  • taugé

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Italiaanse ovenschotel met aardappels en gehakt
Gebakken uitjes (bawang goreng)

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen