Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Kipgerechten, Klaar in 45 minuten, Oosterse gerechten, Wokgerechten  /  8 januari 2019

Mihoen met kip en groenten, makkelijk en gezond

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Mihoen met kip en groenten, makkelijk en gezond

We gaan weer terug in de Oosterse sferen. Althans, Sophie is nu voornamelijk in de Oosterse sferen. Voor aardappels, vlees en groenten trekt ze momenteel haar kleine neusje op. Is ineens vies *zucht*. Ach ja, kleuters. Wat vandaag goed is, is morgen ineens weer heel anders ha, ha.
Dit keer heb ik voor ons deze heerlijke gluten- en lactosevrije mihoen met kip en groenten bedacht. Eenvoudig om te maken en ook nog eens super lekker. En uiteraard gewoon gluten- en lactosevrij.

Met het recept hieronder kun je een vrij grote wok maken. Bij ons gaat er namelijk nog vaak een deel de vriezer in. Gewoon lekker makkelijk in diepvrieszakjes. Mocht ik dan eens een keertje iets willen eten wat onze kieskeurige prinses niet lust, dan kan ik voor haar altijd wat van deze heerlijke mihoen met kip en groenten ontdooien. Eet ze toch goed en gezond én ik hoef niets apart te bereiden.

In dit recept heb ik alle groenten zelf gesneden. Ik vind dat altijd erg leuk om te doen. Ook een soort van ontspanning. Wil je nog sneller klaar zijn, dan kun je er ook voor kiezen om een grote zak voorgesneden Oosterse roerbakgroenten te gebruiken. Gegarandeerd dat dan deze heerlijke glutenvrij mihoen binnen een half uur op tafel staat.

Wil je ons recept ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!

 



Mihoen met kip en groenten
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Mihoen met kip en groenten

Een heerlijke mihoen met kip boordevol verse groenten. Super lekker, makkelijk en gewoon gluten- en lactosevrij.
Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Oosters
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 325 gram mihoen
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 2 rode uien
  • 200 gram verse doperwten
  • 5 lente-uitjes
  • 150 gram peultjes
  • 200 gram taugé
  • 1 rode paprika
  • 1/3 Chinese kool
  • 6 eieren
  • scheutje lactosevrije melk
  • 4 cm gember
  • 4 eetlepels glutenvrije sojasaus
  • 2 eetlepels glutenvrije oestersaus
  • 3 theelepels Chinese 5-spices kruiden
  • 2 eetlepels raapzaadolie
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met wat peper en zout.
  • Hak de knoflook, rode peper en gember zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor altijd de hakmolen van de staafmixer. Ze gaan straks toch samen de pan in.
  • Snipper de rode ui en snijd de paprika in blokjes.
  • Halveer de peultjes, snijd de lente-ui in ringetjes en smalle repen van de Chinese kool.
  • Klop de eieren met een scheutje lactosevrije melk los. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren rul. Dus zoals een roer-ei. Zet even aan de kant.
  • Bereid de mihoen voor zoals aangegeven op de verpakking en zet ook deze even aan de kant.
  • Verhit in de wok de sojasaus, oestersaus en raapzaadolie (of wokolie). Voeg ook de 5-spices kruiden toe.
  • Fruit hierin de knoflook, gember, rode ui en rode peper.
  • Voeg na ongeveer 2 minuten de kipreepjes toe en bak rondom even aan.
  • Voeg nu de paprika, peultjes, doperwten en Chinese kool toe en wok dit zo'n 5 minuten mee.
  • Doe nu de mihoen in de wok en schep alles even goed om. 
  • Als laatste voeg je het roer-ei en de taugé toe. Schep nogmaals een aantal keer door zodat alles goed warm is.

Notities

Als je geen verse doperwten kunt krijgen, dan kun je eventueel ook diepvries doperwten gebruiken.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer van dit soort gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wokgerechten of onze pagina met wereldgerechten.



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • doperwten
  • foodblog
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • glutenvrije oestersaus
  • glutenvrije sojasaus
  • lactosevrij
  • lente-ui
  • mihoen
  • oosterse keuken
  • paprika
  • peultjes
  • recepten website
  • rode ui
  • roer-ei

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Aardappelpizza, pizza maar dan anders
Italiaanse ovenschotel met aardappels en gehakt

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen