Daar is er weer eentje. Een van de heerlijke wereldgerechten zoals je die kent van Knorr, maar dan zonder pakjes en zakjes en gewoon gluten en zelfs melkvrij. Namelijk deze zalige Indiase dahl.
Deze Indiase dahl is niet alleen heel erg lekker, hij is ook nog eens makkelijk om te maken. Ook voor de tijd hoef je het net te laten, want hij staat namelijk ook nog een binnen 30 minuten op tafel. En last but not least. Deze dahl is niet alleen glutenvrij, maar ook vegan. Top als je ook geen melk mag en liever geen vlees of dierlijke producten eet.
Serveer deze Indiase rode linzenschotel, dahl betekent namelijk linzen, met een basmatirijst en doe er eventueel ook nog wat naanbrood en raita bij om in te dippen. Succes gegarandeerd!
Wil je ook genieten van de Indiase keuken en dit glutenvrije gerecht ook eens maken? Lees dan snel hieronder verder voor het recept!
Indiase dahl
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 gram spinazie
- 250 gram rode linzen
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1 liter water
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels kardemom
- 1 theelepel cayennepeper
- 3 cm gember
- 10 takjes koriander
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de ui in stukjes en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Schil en raps vervolgens de gember.
- Was de koriander en hak deze fijn.
- Verhit een scheutje olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
- Voeg na ongeveer een minuutje de tomatenblokjes toe en roerbak deze even mee.
- Doe nu de kurkuma, komijn, kardemom, koriander en cayennepeper bij het geheel.
- Voeg vervolgens de rode linzen toe samen met het groentenbouillonblokje en 1 liter water. Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
- Ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de spinazie toe en laat deze slinken.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije wereldgerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten. Ontdek bijvoorbeeld onze kip korma, beef shanghai of wat denk je van een heerlijke Zuid-Afrikaanse bobotie?
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.
Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht van onze nieuwste recepten? Abonneer je op ons blog onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer.










