• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Dips, Oosterse gerechten, Oud en Nieuw, Vegetarisch  /  13 december 2018

Raita, Indiase yoghurtdip met komkommer

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Raita, Indiase yoghurtdip met komkommer

We blijven nog even in de Indiase sferen. Afgelopen week heb ik natuurlijk al het naanbrood gemaakt en de Indiase dahl. In dit rijtje mag raita natuurlijk niet ontbreken.

Wat is raita? Raita is een heerlijk frisse Indiase yoghurt dip, welke een beetje lijkt op tzatziki. Je kunt het vrij eenvoudig en snel zelf maken. In mijn versie gebruik ik onder andere komkommer en peterselie, maar je kunt bijvoorbeeld ook wat munt toevoegen of wellicht wat stukjes fruit.

Er zijn heel veel variaties op deze heerlijke yoghurtdip waardoor je eindeloos kunt combineren. Door de verfrissende werking van deze dip combineert het ook perfect met bijvoorbeeld een pittige curry. Het recept lees je hieronder.

 



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Raita, Indiase yoghurt-komkommer dip

Raita is een heerlijke verfrissende Indiase yoghurtdip waarop je eindeloos veel variaties kunt toepassen. Perfect bij bijvoorbeeld een pittige curry.
Gang Bijgerecht, Dip
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 schaaltje
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 200 gram lactosevrije volle yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • peper en zout

Instructies

  • Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn.
  • Hak de ui en de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Doe de lactosevrije yoghurt in een kom en voeg hier de gemalen komijn, citroensap, gehakte peterselie, ui en knoflook bij.
  • Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer en roer dit door het yoghurtmengsel.
  • Breng de raita verder op smaak met wat peper en zout.

Notities

Raita is het lekkerst als je het een paar uurtjes van te voren maakt. Op deze manier kunnen de smaken goed met elkaar mengen.
 
Serveer bij de raita wat naanbrood om lekker te dippen.
 
Eet smakelijk!
Liefs Audrey

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld nog meer gluten- en lactosevrij Indiase gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • dipsaus
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • Indiaas
  • komkommer
  • lactosevrij
  • lactosevrij recept
  • tzatziki
  • yoghurt

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Naanbrood met knoflook en koriander
Ajam paniki

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands