Indiase dahl, heerlijk met basmatirijst en naanbrood

Oeh, dit is zo’n super lekker gerecht geworden. Deze moet ik gewoon met jullie delen. Deze heerlijke Indiase dahl is wederom een van de wereldgerechten, maar dan uiteraard gluten- en lactosevrij.  Een super lekker veganistisch gerecht met rode linzen en spinazie.  Heerlijk met basmatirijst, maar ook met naanbrood en raita.

Wil je ook genieten van de Indiase keuken en dit gerecht ook maken? Lees dan snel verder!

 



Indiase dahl

Deze heerlijke Indiase dahl is wederom een van de wereldgerechten, maar dan gluten- en lactosevrij. En natuurlijk zonder pakjes en zakjes.

Gang wereldgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram rode linzen
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1 liter water
  • 1 groentenbouillonlblokje
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels kardemom
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 3 cm gember
  • 10 takjes koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de ui in stukjes en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  2. Schil en raps vervolgens de gember.

  3. Was de koriander en hak deze fijn.

  4. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember.

  5. Voeg na ongeveer een minuutje de tomatenblokjes toe en roerbak deze even mee.

  6. Doe nu de kurkuma, komijn, kardemom, koriander en cayennepeper bij het geheel.

  7. Voeg vervolgens de rode linzen toe samen met het groentenbouillonblokje en 1 liter water. Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

  8. Ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de spinazie toe en laat deze slinken.

  9. Breng verder op smaak met wat peper en zout.

Notities

Serveer de Indiase dahl met basmatirijst en eventueel naanbrood en raita (Indiase yoghurtdip met komkommer).

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije wereldgerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten. Ontdek bijvoorbeeld onze kip korma, beef shanghai of wat denk je van een heerlijke Zuid-Afrikaanse bobotie?

 



 

Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht van onze nieuwste recepten? Abonneer je op ons blog onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer.

2 thoughts on “Indiase dahl, heerlijk met basmatirijst en naanbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code